Organizația HORA susține actuala...

18/09/2019

Ministerul Finantelor a agreat p...

07/08/2019

Specialiștii din industria HoReC...

17/04/2019

​HARTA INTERACTIVĂ a turismului...

13/04/2019

Specialiștii din industria HoReC...

02/04/2019

Hochland relansează gama de spec...

26/03/2019

1/5
Please reload

Chef Joseph Hadad: "Se poarta fructele de mare"

17/12/2014

Chef-ul Joseph Hadad  crede ca salata de calamar poate fi unul dintre cele mai bine vandute meniuri, daca este bine pregatita, fiind, de altfel, unul dintre cele mai consumate produse in restaurantul Joseph by Joseph Hadad, pe care il conduce. Alaturi de retetele prezentate, chef-ul face si cateva recomandari ale meniului de toamna, cat si ale celui festiv.

 

Alaturi de calamar, produsele care se bucura de succes din ce in ce mai mult in restaurantele din Capitala, sunt fructele de mare, in opinia chef-ului Joseph Hadad. Consumul de fructe de mare creste de la an la an, in defavoarea carnii, considera chef-ul, consumatorul roman incepe sa fie tot mai educat si se indreapta tot mai mult catre alimentatia sofisticata, usoara, sanatoasa.


„Observand ce se intampla in restaurantul meu, as spune ca, de departe, calamarii sunt preferatii oaspetilor. Sunt cei mai consumati dintre fructele de mare. Simt ca romanii sunt din ce in ce mai educati catre a consuma peste si fructe de mare. Au inceput sa calatoreasca mai mult, sa experimenteze sa citeasca si sa inteleaga ce inseamna rasfatul culinar si ca este important sa ai o alimentatie diversificata si, mai ales, sanatoasa“, spune Joseph Hadad.

 

Pentru un meniu de toamna, Joseph Hadad recomanda sa se tina cont, in special, de ingredientele disponibile intr-o anumita piata. De asemenea, mancarea servita trebuie sa fie putin mai consistenta, deoarece este necesar a fi consumate mai multe proteine. Se pune accent pe sosuri in primul rand, supe calde consistente si carne, mancare gatita la cuptor, in vase de lut, tajin, pentru gusturi mai intense, fara a fi neglijata, insa, sanatatea oaspetilor. 


Pentru meniurile festive, avand in vedere ca perioada sarbatorilor este destul de aproape, Joseph Hadad recomanda, in primul rand, sa se iasa din zona clasica si indeamna bucatarii sa aiba curaj sa incerce mixuri de gusturi noi. Sa renunte la porc si grasimi, in general. Sa consume mult peste, rata glazurata la cuptor, legume, carne de vitel, precum ceafa de vitel cu anghinare si sos, pulpe de berbecut umplute cu fructe uscate, menta, ginger marinat. De asemenea,pulpe de rata confiata poate fi un preparat foarte potrivit pentru mesele festive pe perioada iernii, care se poate servi cu piure cu alune de padure.

 

Vezi retetele!

Sursa 

Please reload

Parteneri