Organizația HORA susține actuala...

18/09/2019

Ministerul Finantelor a agreat p...

07/08/2019

Specialiștii din industria HoReC...

17/04/2019

​HARTA INTERACTIVĂ a turismului...

13/04/2019

Specialiștii din industria HoReC...

02/04/2019

Hochland relansează gama de spec...

26/03/2019

1/5
Please reload

Proprietarii The Harp Irish Pub au lansat la inceputul lunii decembrie un nou concept – The Harp Bakery.

10/12/2015

   Aflata la granita dintre cafenea, boulangerie si bistro, The Harp Bakery combina caracteristicile unei acestor trei concepte intr-o formula originala. Interiorul clasic si confortabil are aerul unui camin primitor, unde clientii gasesc o cafea de cea mai buna calitate, patiserie autentica frantuzeasca, paine proaspat coapta, gustari consistente, dar si o selectie de preparate culinare elaborate.


„Atunci cand am inceput sa creionam proiectul The Harp Bakery, o extensie a brandului The Harp Irish Pub, am plecat de la ideea de a crea un loc special in centrul Bucurestiului, care sa devina un reper al zonei, un punct de intalnire pentru cei care vin in Piata Unirii. Si cred ca, daca ne uitam acum in jur, am reusit sa ne atingem acest obiectiv”, spune Florin Dudulac, managerul The Harp.

 

Pentru amenajarea The Harp Bakery au fost folosite materiale naturale, calde – caramida, lemn, piele – care dau o senzatie placuta, confortabila, autentica. In centrul conceptului se afla semineul, un element puternic care incalzeste spatiul, la propriu si la figurat. Finisajele sunt de cea mai buna calitate, iar iluminarea este calda si odihnitoare.


Preparatele culinare sunt puse in valoare de vitrina generoasa in care sunt expuse, asa incat clientul sa poate privi si alege cu usurinta dintre zecile de optiuni. Bucataria deschisa intareste legatura dintre The Harp Bakery si oaspetii sai, care pot vedea cum bucatarii pregatesc pe loc preparatele apetisante.

 

 La The Harp Bakery, cafeaua este cartea de vizita - cele doua sortimente Totti (blend si single origin), furnizate de Strauss Romania, sunt transformate de barista pasionati si bine pregatiti in cele mai savuroase experiente. De trainingul echipei de barmani s-a ocupat Paul Ungureanu, unul dintre cei mai titrati barista romani, castigator al numeroase premii in competitii locale si internationale. „Mi-am folosit toata pasiunea si cunostintele pentru ca fiecare ceasca pe care o servim sa fie o adevarata placere. Fie ca preparam un espresso clasic aromat si cremos sau un cocktail elaborat, totul trebuie sa fie perfect de fiecare data”, spune Paul Ungureanu.


In vitrina The Harp Bakery, clientul gaseste produse de patiserie autentica frantuzeasca, selectionate si aduse in Romania de Nicolai Tand. „Pentru mine, o felie de paine cu unt, o tartina cu marmelada, iar mai tarziu, croissantele sau delicioasele pain au chocolat pe care le-am descoperit pentru prima oara la Paris, sunt mai mult decat o gustare sau un mic dejun. Le-am asociat dintotdeauna cu momente de liniste, de fericire curata. Tocmai, de aceea, mi-a luat mult timp sa selectez cele mai bune produse, care sa fie si sanatoase, sa fie facute după retete artizanale, si sa iti dea si o stare de spirit de bucurie atunci cand rupi din ele si le gusti”, spune Nicolai Tand.

 

Alaturi produsele de patiserie, in meniul The Harp Bakery se afla preparate pentru gustari consistente si chiar mese complete: sandwich-uri si wrap-uri, quiche-uri, salate, pizza, paste, dar si cinci feluri principale elaborate, alese grija de chef Arpad Bran. „Pentru meniul de la The Harp Bakery am avut cateva obiective principale: preparate savuroase, din ingrediente de buna calitate si care se pot pregati rapid”, explica chef Arpad Bran. „Am ales atat retete clasice, dar am cautat si noutatea care sa surprinda placut si sa ne diferentieze in piata. Fie ca vorbim de mic dejun, pranz sau cina, am reusit sa gasim optiunile potrivite pentru un meniu echilibrat si gustos”.


La The Harp Bakery clientii gasescin fiecare zi paine proaspata, din cele mai bune ingrediente, coapta dimineata devreme. „Folosim diverse tipuri de faina, cum ar fi cea integrala sau multicereale – necesare in dietele echilibrate, dar si faina alba, fina, de trei nule, pentru o paine rafinata. Brutarii nostri va pregatesc zilnic o selectie de retete clasice, dar si specialitati din tari cu traditie: paine cu masline, cu ardei sau cu branza nobila, paine cu stafide sau cu seminte de mac si de susan”, explica chef Arpad Bran.


 „Nu am lasat nimic la voia intamplarii pentru ca fiecare detaliu este foarte important. Acum, cand totul este gata, suntem bucurosi ca am reusit sa gasim cele mai bune idei, sa le punem impreuna si sa le transformam intr-un concept cald si familiar care va deveni un punct de intalnire in centrul orasului”, incheie George Vaduva, proprietarul The Harp Bakery si The Harp Irish Pub.


Deschisa la inceputul lunii decembrie, The Harp Bakery este prima faza a proiectului de dezvoltare a brandului The Harp. La inceputul anului viitor va fi finalizata si cea de a doua faza - extinderea The Harp Irish Pub. Localul isi va mari capacitatea de la 100 la 220 de locuri, devenind unul dintre cele mai mari restaurante din centrul Bucurestiului.


The Harp Irish Pub, detinut de omul de afaceri George Vaduva, este unul dintre cele mai vechi restaurante din Bucuresti, fiind deschis 1995. In urma cu doi ani, in 2013, intreaga locatie a trecut printr-o transformare completa care a presupus reamenajarea interioara si exterioara si rebranding.
The Harp Irish Pub si The Harp Bakery sunt amplasate in Piata Unirii, Bd. Dimitrie Cantemir nr. 2.
 

Please reload

Parteneri