Organizația HORA susține actuala...

18/09/2019

Ministerul Finantelor a agreat p...

07/08/2019

Specialiștii din industria HoReC...

17/04/2019

​HARTA INTERACTIVĂ a turismului...

13/04/2019

Specialiștii din industria HoReC...

02/04/2019

Hochland relansează gama de spec...

26/03/2019

1/5
Please reload

Meniul vedetelor la Golden Globes a fost dezamagitor

 

Internetul vuieste in fiecare zi pentru lucruri importante precum pisicile si de cateva ori pe an pentru evenimente fixe precum Golden Globes. Ne fascineaza pe toti “the rich and famous” si ne gadila curiozitatea legat de cum se imbraca, cum se tund, ce zic, cu cine se iubesc. Personal, cea mai curioasa am fost de ce au mancat.

 

Am rascolit putin google-ul, cu foamea imblanzita strategic inainte si mari asteptari de mari fineturi. Si mai mare mi-a fost dezamagirea.Pentru marele eveniment, Chef Troy N. Thompson si executive pastry Chef Thomas Henzi, bucatarii rezidenti ai Hilton-ului din Beverly Hills, unde a avut loc Golden Globes 2016 au preparat un meniu de cina cu patru feluri, pentru aproape 1.300 de oameni. Meniul a aratat cam asa:
 

California Market Salad – eggplant, bok choy, daikon, lotus and mustard greens with ginger dressing

 

 Filet of Beef With Marinara Crust and Slow-Roasted Black Garlic Steelhead Trout, Spaghetti Squash, Fried Capers, Sweet Potatoes

 

 Salt-Baked Heirloom Sweet Potatoes With Creamed Corn Glaze, Fricassee of Winter Vegetables

 

 Flourless Grand Marnier Carmella, Lemon Mousseline Croquatine, California Almond Cake, and Strawberry, Blueberry, Kiwi, and Mango Coulis

 

Echipa hotelului a facut publice retetele pentru fiecare dish in parte; traduc aici reteta care m-a tentat pe mine cel mai mult, desi toate sunt accesibile online daca va fascineaza vreuna. Ma refer la cocktailul serii, ii apartine lui Karen Grill si sarbatoreste 25 de ani de cand Moët & Chandon este sampania oficiala a evenimentului.


Moët Ruby Red 

  • 20ml zeama de lamaie

  • 20ml amestec de tarhon, zmeura si citrice ( 2 cani de piure de zmeura, 2 cani de otet din cidru de mere, 4 cani trestie de zahar, coaja de la o lamaie, 4 ramuri de tarhon – se aduc impreuna in clocot si se lasa sa se raceasca)

  • 30ml Vodka

  • 75ml sampanie Moët & Chandon Imperial

Toarna amestecul homemade, zeama de lamaie si vodka peste gheata intr-un pahar de vin alb. Adauga sampania si decoreaza cu tarhon proaspat si o felie de lamaie.

 

Revenind la mancare, pozele de mai sus, ingredientele si combinatiile de gusturi pe care pot doar sa le banuiesc, m-au lasat sub un mare nor de confuzie. Vorbim de meniul pe care Meryl Streep, Leonardo di Caprio si alte cateva sute de nume sonore le-au degustat acum doua seri la unul din cele mai mediatizate evenimente anuale din lume! Nu de o nunta de 800 de persoane din Mamaia. Plating incarcat, ingrediente comune, fara continuitate de la felul intai la desert, aspect general neglijent. 


Totul este subiectiv mai putin un aspect: foarte multa mancare! Citeam un rezumat al unor previziuni de cele mai puternice trenduri pentru 2016 si m-a bucurat nespus faptul ca tocmai americanii declara anul asta razboi irosirii de alimente. War on food waste! Voi reveni cu fiecare ocazie asupra subiectului caci in privinta asta, noi romanii ne asemanam mult cu cei de peste ocean, iar asta avem datoria morala sa incepem anul asta sa schimbam.

 

 

Ala Dumitrache

 

Surse: 
http://greatideas.people.com/2016/01/07/golden-globes-2016-menu-almond-cake-recipe/
http://losangeles.cbslocal.com/2016/01/05/recipes-from-2016-golden-globe-awards-menu/

 


 

Tags :

Please reload

Parteneri