Ghid privind deschiderea unui restaurant, bar, pizzerie, fast-food sau altor tipuri de unități de alimentație publică

​Romanii care vor sa intre in afaceri de alimentatie publica pot consulta un ghid practic privind  procedurile administrative si alte aspecte de business care trebuie urmate la deschiderea unui restarant, bar, pizzerii, fast-food. Ghidul de 63 de pagini, realizat de primaria unui important municipiu, este o unealta utila pentru antreprenorii din toata tara. 

"Ghidul privind deschiderea unui restaurant, bar, pizzerie, fast-food sau altor tipuri de unități de alimentație publică", realizat de consilierul Szfarli Zoltan de la Primăria Municipiului Mediaș, judetul Sibiu, trece antreprenorul prin cei mai importanti pasi ai demararii unei afaceri in domeniul mentionat. 

Printre altele, documentul explica:
 

  • incadrarea firmei in grupa CAEN corecta,

  • alegerea spatiului de desfasurare a actvitatii tinand cont de vadul comercial si datele tehnice ale cladirii,

  • calificarea angajatilor,

  • alegerea formei potrivite de organizare a firmei - inclusiv aspecte specifice legate de persoanele fizice autorizate (PFA), societatile cu raspundere limitata (SRL), intreprinderile individuale,

  • conformarea la obligatiile sanitare-veterinare, de mediu, de igiena,

  • documentele care se afiseaza in incinta unitatii de alimentatie publica,

  • relatia dintre omul de afaceri si administratia locala - autorizatii, avize, permise.

ATENTIE: Documentul este un ghid, NU un act oficial, un act normativ sau un alt fel de document cu efece legale. Prin urmare, anreprenorii au datoria sa urmareasca si sa isi asume procedurile legale in materie. Ghidul ofera doar linii de orientare, nu garanteaza solutii.

Parteneri