Ospitalitate, Scolala de bucatari, chef, culinary school, Horeca School, Bucatari, Bucuresti, Cofetari, Cursuri, restaurant, oferte de munca, job, ICEP, scoala, educatie, gastronomie, chefi la cutite, master chef, patiseri, patiserie, 

20/3/2019

Lanțul de brutării PAUL continuă investițiile în România și își consolidează poziția pe piața locală prin inaugurarea celui de-al patrulea Bistro din București, în incinta noului complex Agora Floreasca. Noua locație este rezultatul unei investiții de 450.000 de euro și dispune de o suprafață de peste 190 metri pătrați. 

Noul Bistro PAUL este amplasat la parterul complexului Agora, de pe Calea Floreasca, Nr. 111 - 113, din București, fiind ce...

Nimic nu se face la întâmplare când pregăteşti un steak, după cum la întâmplare nu sunt nici locul, nici compania în care îl savurezi. Clasica friptură în care vedeam cândva soluţia cea mai la îndemână pentru o comandă la restaurant a devenit un preparat mai sofisticat uneori decât cei care îl mănâncă, astfel că nici sursa cărnii, nici gradul de marmorare, nici timpul de maturare nu pot fi lăsate la voia sorţii. Pentru că poţi fi fericit şi...

20/3/2019

Rețeaua Diverta se extinde în Centrul Vechi al Capitalei, prin deschiderea Diverta Lipscani. Noul spațiu are o suprafață de 2500 de metri pătrați și vine în întâmpinarea clienților cu un loc vibrant și dinamic, ideal pentru cei #plinideviață.

 „Diverta Lipscani este mai mult decât un magazin sau o librărie, este un concept store care le va oferi oamenilor încă un motiv să viziteze Centrul Vechi. Pe lângă gama completă de produse și servicii,...

20/3/2019

Educația, turismul viticol și dezolvarea din ultimii ani și-au pus amprenta și asupra consumului de vinuri de către români. Chiar dacă drumul vinului se dezvoltă cu pași mici la noi în țară, cunoaștem o dezvoltare de la an la an.
 
În urmă primului studiu de piață realizat de Revino.ro și CrameRomania.ro, în primele luni ale anului 2018, pentru a afla detalii despre profilul consumatorului român de vinuri, a reieșit că respondenții puneau ce...

11/3/2019

Selgros Cash & Carry organizează, începând cu luna aceasta, a unsprezecea ediție a concursului de gătit „Arena Bucătarilor”, dedicat profesioniștilor gastronomiei din industria HoReCa.

Miza competiției din acest an crește și mai mult, atât grație premiilor, cât și modificărilor menite să bucure bucătarii, proprietarii de restaurante și publicul deopotrivă.


Printre cele mai importante modificări, ce pot fi consultate pe site-ul organizatorului...

11/3/2019

București, 11 martie - Sheraton Bucharest Hotel, parte din cel mai mare grup hotelier la nivel global, Marriott International, a lansat în premieră pe piața din România sistemul de ultimă generatie Mobile Key, disponibil clienților prin aplicația Marriott Bonvoy App, creată exclusiv pentru membrii Marriott Bonvoy, programul de travel cu beneficii unice al lanțului Marriott International.

Aplicația permite oaspeților să își facă check-in-ul în...

23/2/2019

Criza de personal calificat din Romania s-a acutizat foarte mult in ultimii ani, iar perspectivele nu sunt deloc bune. Cel mai afectati sunt angajatorii din industria turismului si ospitalitatii. Fara sprijin din partea statului, companiile au inceput sa caute singure solutii. Asa este si cazul Grupului City Grill care, prin Academia City Grill, pregateste personal pentru HoReCa. In plus, incepand de anul acesta, Grupul se implica direct si...

23/2/2019

Producătorul de anvelope Michelin a lansat o nouă ediţie a Ghidului Verde pentru România, a doua, după opt ani de pauză. Acest ghid, publicat în limba română, la fel ca toate celelalte ghiduri din seria „verde” de la Michelin conţine informaţii detaliate şi actualizate despre cele mai importante obiective din ţară.

Fiecare ghid, lansat pentru prima dată în lume acum 80 de ani, este menit să îi ajute turişti să îşi organizeze călătoria în timp...

Incepand de ieri, Romania s-a aliniat celor mai inalte standarde educationale in domeniul culinar si prin lansarea organizata la Institutul Francez, in premiera, a programelor cuisine si pastry desfasurate de Institutul Culinar Disciples Escoffier prin Horeca Culinary School, institutie care detine licenta în Romania si Europa de Est.

La receptia oferită cu această ocazie au fost prezenți Domnul Robert Fontana  Maître Cuisiner de France, Fond...

20/1/2019

Restaurantul Ibrik in care gatesc doi Chefi romani, Bogdan Alexandrescu si Ovidiu Malisevschi, a fost numit recent de revista Vogue in Top 5  restaurante ale momentului din Paris  si in decembrie 2018 a fost mentionat in LeFigaro – 20 best tables in Paris & 10 extra’s.

Bogdan Alexandrescu (Dexter), finalist in primul sezon Masterchef Romania, este din Cluj si a studiat la l’Ecole Pratique des Hautes Etudes du Goût din Paris ia...

10/1/2019

Fondatorii lanțului de cafenele 5 to go, Radu Savopol și Lucian Bădilă, au în plan pentru următorii doi ani deschiderea a încă 100 de unități în România și extinderea conceptului peste granițele țării, după ce în anul 2018 au deschis 40 de unități (ajungând la un total de 100) și aproape și-au dublat cifra de afaceri.

În 2018, cifra de afaceri a rețelei a ajuns la 5.5 milioane de euro la nivelul întregului grup 5 to go, aproape dublă față de...

10/1/2019

Master Class Mocan Emanuel
-Preparate Competitionale-

Academia Flavian Dobre in colaborare cu Top Hospitality si ANBCT - Bucuresti


Curs 4-5 Februarie

Curs - Preparate Competitionale

DURATĂ: 2 zile - în intervalul orar 10-17

TEMATICA CURSULUI:

  • Starter ( Praga 2017 ) - Sea Bass

  • Main Course ( Franta Les Chefs en Or 2014) - Muschi de vita 

  • Main Course ( India 2016) World no.6 - Halibut

  • Main Course ( Arena Bucatarilor 2017)- Du...

9/1/2019

București, 9 ianuarie 2019 – Acționariatul Osho, Orotoro și Yasou continuă planurile de dezvoltare și lansează Yasou Express, un nou concept de restaurant fast-food, cu specific grecesc, care pornește la drum cu două unități în București, deschise în urma unei investiții totale de 200.000 de euro, în AFI Palace Cotroceni și ParkLake Shopping Center.

Inspirat de restaurantul Yasou, deschis recent în nordul Capitalei, Yasou Express se va regăsi...

17/12/2018

Acționarii restaurantului OSHO din cartierul Primăverii din București și ai lanțului de restaurante de tip fast-food Orotoro au investit 300.000 euro în Yasou, cel mai nou restaurant cu specific grecesc. Amplasat în nordul Bucureștiului, în Calea Floreasca 111-113, Yasou are o suprafață totală de 230 de metri pătrați și o capacitate de 80 de persoane.

Din 8 decembrie, Yasou aduce rețete și metode de preparare din cultura elenă, reinterpretate...

8/11/2018

Prima ediție a Romanian Hospitality Awards și-a aflat câștigătorii! Miercuri, 7 noiembrie, peste 250 de membri marcanți din HoReCa autohtonă și-au dat întâlnire la Stejarii Country Club, pentru a celebra excelența din ospitalitate.

Cei 77 de membri ai juriului în fruntea căruia s-a aflat Prof. Ray F. Iunius, Director of Business Development la Lausanne Hospitality Consulting, o companie a  Ecole hôtelière de Lausanne si Swiss Hotel Associatio...

Please reload

Parteneri