top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Viscri, satul unde turiştii sunt de 30 de ori mai mulţi decât localnicii

De 30 de ori mai mulţi turişti decât numărul de locuitori. Vorbim de satul Viscri, care numai anul trecut a fost vizitat de aproximativ 15.000 de turişti de pe aproape toate continentele, iar până în acest moment, cifrele nu sunt departe de a fi din nou atinse.

Sat Viscri

Cei mai mulţi turişti vin din Anglia, Franţa, Germania, Spania, dar şi Rusia şi Noua Zeelandă. Satul Viscri a devenit cunoscut peste hotare după ce Prinţul Charles al Marii Britanii şi-a cumpărat aici, în anul 1996, o casă, după care a revenit aproape în fiecare an la noi in ţară, unde, de altfel, şi-a cumpărat şi alte proprietăţi.


Turiştii sunt atraşi de curăţenia locului, de tradiţiile şi de ospitalitatea oamenilor de aici. Ei au posibiltiatea să viziteze cetăţile din această zonă, dar şi să facă plimbări cu căruţa.

Şi pentru că Prinţul Charles este recunoscut drept un mare susţinător al promovării Transilvaniei, casa Alteţei Sale Regale de la Viscri este pusă acum la dispoziţia turiştilor, motiv in plus de vizită pentru mulţi străini.


Satul Viscri a fost trecut pe harta mondială a satelor tradiţionale din lume si se află în patrimoniul UNESCO.