top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Starbucks își deschide în Novo Park prima cafenea într-un parc de birouri din România

Complexul de birouri Novo Park a închiriat o suprafață de 200 de metri pătrați către Starbucks, cel mai mare lanț de cafenele din lume, care va deschide aici prima unitate într-un park de birouri din România. Novo Park este un complex de birouri din nordul Bucureștiului, dezvoltat de compania Genesis Development, condusă de omul de afaceri Liviu Tudor.

novo park

Cafeneaua Starbucks va fi amplasată la parterul clădirii D din cadrul complexului Novo Park, având acces direct din Bulevardul Dimitrie Pompeiu, unul din principalele bulevarde din București.


„Atragerea Starbucks în complexul de birouri Novo Park este o reușită importantă pentru cei peste 8.000 de angajați care lucrează în clădirile noastre, precum și pentru ceilalți angajați din zona Pipera”, a declarat Liviu Tudor, președintele Genesis Development. „Faptul că Novo Park a fost ales de cel mai mare lanț de cafenele din lume pentru inaugurarea primei unități Starbucks într-un parc de birouri este o recunoaștere a eforturilor și investițiilor pe care le facem în îmbunătățirea continuă a complexului”, a adăugat Liviu Tudor.


Cafeneaua Starbucks va ocupa o suprafață de 200 de metri pătrați și va fi deschisă publicului începând cu luna septembrie. Aceasta va fi cea de-a zecea locație Starbucks din România și cea de-a opta din București.


„Lanțul de cafenele Starbucks este într-o continuă extindere în România, iar deschiderea unei unități într-unul din cele mai mari parcuri de birouri este o decizie strategică. Am ales Novo Park datorită faptului că se află într-o zonă de business foarte bine dezvoltată. În plus, se bucură de un acces excelent din două artere principale: Bulevardul Dimitrie Pompeiu și strada Fabrica de Glucoză”, a afirmat Petko Zahariev, acționar al companiei care deține franciza Starbucks în România.


Novo Park este format din șapte clădiri de birouri, cu o suprafață de aproximativ 75.000 mp închiriabili și cuprinde 1.100 de locuri de parcare. Complexul de birouri a obținut certificarea BREEAM, cea mai relevantă acreditare la nivel global în ceea ce privește clădirile verzi, cu ratingul Very Good.


Printre chiriașii Novo Park se numără: Hewlett-Packard (HP), Mondelez România (cunoscută anterior sub denumirea de Kraft Foods), Garanti Bank, Ringier, Sodexo, Infineon Technologies, Yokagawa, Luxoft și UniCredit.


Genesis Development este o companie de dezvoltare imobiliară cu o experiență de peste 15 ani pe piața locală. Compania a dezvoltat parcurile de birouri West Gate și Novo Park, care totalizează circa 150.000 de metri pătrați de spații de birouri de clasa A. Genesis Development este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus privat din România, West Gate Studios, care cuprinde 925 de garsoniere și apartamente destinate închirierii, în prezent ocupat în proporție de 100%.


Investițiile realizate de Genesis Development în România se ridică la 300 de milioane de euro.