top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Florin Jianu: În septembrie lansăm primul cluster mondial de turism pentru tineret

În România va fi lansat, în septembrie acest an, primul cluster mondial de turism pentru tineret, în prezența secretarului general Organizației Mondiale a Turismului, Taleb Rifai, care va veni la București, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, ministrul delegat pentru IMM, mediul de afaceri și Turism, Florin Jianu.

Florin Jianu

În toamnă vom lansa primul cluster mondial de turism, mai exact în perioada 10 — 13 septembrie, când secretarul general al Organizației Mondiale a Turismului va fi prezent în România, tocmai pentru acest tip de eveniment. Competiția Sport Arena Bucharest Challenger, care se desfășoară sâmbătă și duminică, la București, este o avanpremieră pentru acest eveniment din toamnă și o să invit oameni tineri și dinamici să fie membri constituenți ai acestui cluster', a spus ministrul delegat.


Acesta a participat la Conferința 'Evenimente sportive internaționale-motor de dezvoltare turistică', cu ocazia meciurilor de baschet de formatul 3X3, din cadrul Sport Arena Bucharest Challenger, lansată la București, și la care participă sportivi din 12 țări.

Florin Jianu a dat, pe de altă parte, asigurări că România rămâne o destinație sigură pentru turism, chiar și în contextul evoluțiilor geo-politice din regiunea Europei de Sud-Est.

'România este o destinație sigură pentru turism, pentru europeni și țările vecine. Dacă ne uităm la turiștii din Republica Moldova, numărul acestora a crescut cu 30 — 40%, în primul semestru al acestui an. Noi am lansat conceptul România destinație sigură, iar printr-o serie de evenimente vrem să arătăm că România, la nivelul sud-estului Europei se poziționează ca o destinație sigură, ca o destinație care poate atrage turiștii din regiune. Am fost în Republica Moldova, săptămâna trecută, joi am fost la Iași, vineri am fost la Suceava, tocmai pentru a transmite acest tip de mesaj. Același mesaj l-am transmis și azi. Deja, sportivii care vin din 12 țări, cred că au înțeles singuri că România este o destinație sigură, că pot face sport aici, că se pot simți bine', a arătat Jianu.


Ministrul delegat a reamintit că, la nivel global, turismul sportiv aduce între 14 și 25 la sută din ceea ce reprezintă încasările și contribuția turismului la PIB.


'În România încasările din turismul sportiv ajung undeva la 10 la sută, dar ne dorim să atingem și noi media europeană. Acest tip de conferință, ca cea de sâmbătă, este un prim început, pentru că noi dăm din ce în ce mai multă importanță turismului în care sunt implicați tinerii. Vrem să-i atragem, iar România să se poziționeze ca o destinație favorabilă atragerii tinerilor', a spus Florin Jianu.


Sursa: AGERPRES/(A-AS — editor George Andrei)