top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Bursa anuală “România Culinară”

În ce constă exact Bursa România Culinară?

Vrem ca in fiecare an sa sprijinim cel putin un om tanar (uneori mai multi, in functie de locurile pe care le vom avea) foarte pasionat de bucatarie dar care nu are posibilitati financiare prea mari si nici nu cunoaste bine aceasta industrie, sa faca o scoala culinara, sa faca practica in restaurante bune, sa invete cum functioneaza aceasta meserie si, evident, sa-si gaseasca si un loc de munca.

Asociatia Romania Culinara

Practic, an de an, in colaborare cu cate o scoala de gatit romaneasca, vom oferi unul sau doua locuri gratuite de studiu in aceste scoli, vom asigura apoi practica in restaurante sau in hoteluri, il vom ghida pe tanarul ales (sfaturi, discutii fata in fata, sprijin logistic) sa-si gaseasca cea mai buna cale spre succesul in aceasta industrie. In final, dupa ce aceste etape sunt parcurse cu succes, il vom ajuta prin recomandarile si colaborarile noastre din industria de restaurante sa isi gaseasca un loc de munca.


Pentru anul 2014 institutia aleasa de noi pentru indeplinirea acestui proiecte este HORECA School, care tine cursuri de bucatar si de cofetar in Bucuresti si in Brasov.


Cui se adreseaza “Bursa Romania Culinară“?

“Bursa Romania Culinara” se adreseaza tinerilor de pana in 25 de ani (fete sau baieti) cu o situatie financiara mai putin fericita, care isi doresc mult sa activeze in zona culinara (in special in bucatariile de restaurante, baruri, hoteluri, etc). Acestia trebuie sa fie seriosi si sa-si doreasca in mod real aceasta cariera. Bursierul va fi liber sa isi aleaga fie cursul de bucatar, fie pe cel de cofetar.


Diploma de bacalaureat nu este obligatorie, insa vor fi preferati candidatii care au acest document.


Unde se trimit aplicatiile?


Pentru anul 2014 cautam un bursier din Bucuresti sau din imprejurimi care sa inceapa cursul gratuit la data de 4 septembrie, in Bucuresti. Atat cursurile, cat si practica vor avea loc in Bucuresti. Durata cursurilor care vor incepe pe 4 septembrie este de 3 luni de zile.


Asteptam aplicatiile pana pe data de 20 august pe adresa de email contact@cristiroman.ro, fie dand un mesaj pe pagina de Facebook Romania Culinara.


Avem nevoie sa ne spui numele complet, unde locuiesti, sa ne povestesti putin despre situatia ta financiara mai putin fericita, sa ne povestesti despre pasiunea ta pentru bucatarie si de ce iti doresti sa lucrezi in acest domeniu.


Bursierul va fi ales in urma unui interviu final cu mai multi membrii fondatori ai Asociatiei Romania Culinara.


Mult succes!

Asociatia Romania Culinara