top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Oradea are primul centru de excelenţă în ospitalitate. 1.000 de persoane se pot califica GRATUIT

S-a înfiinţat primul Centru de excelenţă în ospitalitate. Acesta se află la Oradea şi îşi propune dezvoltarea resursei umane din mediul rural, prin calificarea, gratuită, a 1.000 de persoane din mediul rural, din cinci regiuni de dezvoltare ale României.

Centru de excelenţă în ospitalitate

Prezentul proiect a fost demarat ca urmare a identificării nevoii de servicii de calitate în industria ospitalităţii. România este o ţară cu un potenţial turistic uriaş, dar insuficient şi neinspirat exploatat, astfel încât a rămas în urma statelor vecine Ungaria şi Bulgaria din punct de vedere al serviciilor oferite. Experienţa personală şi profesională a managerului de proiect în industria ospitalităţii, dobândită ca urmare a celor peste patru ani petrecuţi în afara ţării, a conturat un vis – acela de a crea şi în România un Centru de Excelenţă în Ospitalitate, în care resursa umană pregătită să se ridice la standarde internaţionale”, a declarat Luminiţa Popa, manager de proiect.


Începând cu luna septembrie, vor demara gratuit o serie de cursuri: cameristă; ospătar (chelner) sau vânzător în unităţi de alimentaţie; bucătar; administrator pensiune turistică, tehnician activităţi de agroturism montan; barman – preparator; şef de sală restaurant; bucătar şef; competenţe antreprenoriale în turism şi agro-turism; instructor/preparator de formare; relaţii cu clienţii; limba engleză pentru turism; respectiv competenţe informatice pentru turism.


O condiţie a proiectului este ca 50% dintre cursanţi să fie femei. În două săptămâni, aşa cum prevede şi proiectul, va fi funcţional şi site-ul www.centruldeospitalitate.ro