top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

O nouă atracție turistică. Un acvariu uriaș ar putea fi construit în București

Autoritățile din București intenționează să investească 30 milioane euro în realizarea unui Complex Muzeal al Biodiversității Acvatice, care va fi amenajat în Parcul Văcărești. Reprezentanții Municipalității speră să obțină acești bani din fonduri europene, în timp ce studiul de fezabilitate va fi realizat, gratuit, chiar de către Philippe Cousteau, nepotul cercetătorului Jacques Cousteau.

Acvariu Bucuresti

Planul constă în construirea unui acvariu uriaș, cu tuneluri și spații pentru cursuri și ateliere și este cuprins în strategia de investiții a municipalității, care urmează să fie derulată până în anul 2020.


"Vrem să îl construim în Parcul Văcărești. Am luat legătura cu Philippe Cousteau, nepotul și urmașul în ale cercetării al lui Jacques Cousteau și el a spus că ne va ajuta. Ajutor înseamnă să ne facă un studiu de fezabilitate gratis. Cousteau- tatăl a fost un iubitor mare de deltă românească. Va fi un acvariu la 360 de grade. Nu doar un simplu tunel. Vizitatorii vor putea observa animamelor deasupra lor. E ca și cum vor fi în ocean", a declarat Bogdan Hreapcă, director general al Direcției de Investiții din cadrul Primăriei Capitalei, pentru B365.ro.