Călin Ile (FIHR): Pierderile în...

01/06/2020

Corina Martin (FAPT): Solicitam...

17/03/2020

72 de evenimente de Street Food...

05/03/2020

ANBCT Romania a incheiat anul 20...

08/01/2020

Cele 7️ produse tradiționale din...

08/01/2020

Masterclass „Bella Italia” dedic...

04/12/2019

1/5
Please reload

Cum distruge statul "inima Bucovinei", care anual atrage peste 2 milioane de turisti

08/08/2014

O groapa de gunoi ecologica este in curs de amenajare intr-unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania, Pasul Mestecanis, care face legatura intre statiunile turistice Vatra Dornei si Campulung Moldovenesc.Groapa, careia autoritatile ne-au cerut sa ii spunem depozit ecologic, va fi amplasata la o altitudine de circa 1.100, fiind unica in Europa, avand in vedere amplasamentul, in varful muntelui.

 

Autoritatile de mediu afirma ca noua groapa, a carei amenajare costa circa 6,3 milioane de euro, nu va afecta in niciun fel ecosistemul din zona si ca, din contra, va rezolva pe termen lung o problema majora cu care se confrunta judetul Suceava - depozitarea gunoaielor. Localnicii din zona sunt de alta parere. Anual, peste doua milioane de turisti viziteaza Bucovina.   Pentru amenajarea gropii din Pasul Mestecanis s-au facut defrisari pe munte, fiind urmate de excavari masive, care au dat peisajului pitoresc un aspect dezolant, scrie gandul.info.   

 

"Populatia din zona nu a fost consultata, ci informata. Groapa asta este la 860 de metri de prima casa din satul nostru si este chiar langa drum. Nimeni nu a mai pus gunoaie la o asemenea altitudine, poate doar cei din Bolivia sau Peru, care au altitudini de 3.000 de metri. La noi s-au gasit sa distruga un ecosistem intreg, un munte. Curge tot pietrisul adus de ei, mai ales la ploi. Astfel s-au mai distrus alte 5-6 hectare de teren care nu intra in perimetrul gropii. Te crucesti de ce este", afirma inginerul Samuila Aristide Maxim, unul dintre satenii din Valea Putnei, ce tine de comuna Pojorata.

 

Tags :

Please reload

Parteneri