top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Cel mai aglomerat weekend: peste 200.000 de turiști sunt pe litoral

Record de turişti pe litoralul românesc. Peste 200.000 de oameni îşi petrec sfârşitul de săptămână la mare. Este cel mai aglomerat weekend de la începutul sezonului. În Mamaia, hotelierii nu mai au nicio cameră liberă.

Litoral Hotel Rex

Este ora 10:00 dimineața și deja plaja este foarte aglomerată. Șezlongurile s-au ocupat aproape în totalitate, iar pe nisip, turiștii și-au întins prosoapele unii lângă alții. Sunt 28 grade Celsius și toată lumea profită de soare și de o mare caldă.


Patronii teraselor și barurilor de pe plajă s-au aprovizionat din timp și au pus băuturile și răcoritoarele la rece. Dacă turiștii din Mamaia își vor petrece ziua pe nisip, seara sunt invitați la carnaval și la o prezentare de modă diferită de cele pe care le-au văzut până acum.


Pe scena din centrul stațiunii vor defila copii cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani. Ei vor fi îmbrăcaţi în creaţii ale unor branduri renumite româneşti şi internaţionale.


Noaptea, atât în Mamaia cât și în celelalte stațiuni, turiștii sunt invitați la concerte cu muzică pentru toate gusturile, la petreceri pe plaja și în cluburi.


Iar veniturile patronilor vor fi considerabil mai mari, asta pentru că, numai pe mâncare, turiștii cheltuie peste 1,5 milioane de euro zilnic, potrivit unei estimări a Federației Patronatelor din Turismul Românesc.