top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Comandament Estival: 3 unităţi de pe Litoral închise, amenzi de 50.100 lei

Un număr de trei unităţi de alimentaţie publică pe Litoral au fost închise în urma controalelor din ultima lună efectuate de inspectorii sanitari veterinari, care au aplicat amenzi în valoare totală de 50.100 de lei.

Control

'Comandamentul Estival a realizat 847 de controale, în prima lună de activitate, care s-au soldat cu 50 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 50.100 lei şi interzicerea activităţii unui număr de 3 unităţi, pentru nerespectarea condiţiilor de igienă a spaţiilor, utilajelor şi ustensilelor de lucru. Cele mai frecvente nereguli constatate în timpul controalelor au fost: depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, igiena defectuoasă a spaţiilor de producţie, desfăşurarea de activităţi specifice în spaţii necorespunzătoare sau neaprobate sanitar veterinar, produse alimentare neetichetate sau incomplet etichetate', se precizează într-un comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.


Comandamentul funcţionează în mai multe locaţii, acoperind toată zona judeţului Constanţa, iar echipele mixte, formate din inspectori ai DSVSA Constanţa şi echipe de suport, alcătuite din inspectori detaşaţi din cadrul altor DSVSA judeţene, verifică modul în care agenţii economici din zona Litoralului respectă legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.


'Pentru o şi mai mare siguranţă, ANSVSA a organizat acţiuni de verificare a eficienţei Comandamentului. În noua strategie a ANSVSA, 'supracontroalele' vor fi un mijloc permanent de a verifica eficienţa controalelor, atât la nivel central cât mai ales în teritoriu', se mai arată în comunicatul citat.


Potrivit ANSVSA, activitatea inspectorilor instituţiei care activează în cadrul Comandamentului 'Sezon Estival 2014' a fost verificată de către conducerea Direcţiei Generale Control Oficial din cadrul ANSVSA, în perioada 5 - 6 august.


'În cadrul unui control inopinat, reprezentanţii ANSVSA împreună cu cei ai DSVSA Constanţa au verificat modul şi eficienţa cu care inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor realizează controalele specifice în unităţile de alimentaţie publică din zona de sud a Litoralului. Cu acest prilej, delegaţia de la nivel central a ANSVSA a însoţit inspectorii la verificarea unor unităţi de alimentaţie publică, din Eforie Nord, Neptun şi Vamă Veche. La finalul acestei acţiuni a fost convocată o şedinţă la sediul DSVSA Constanţa cu toţi cei implicaţi în acest control tematic, şedinţă în care a fost analizată activitatea desfăşurată până în prezent şi rezultatele controalelor întreprinse la cele 3 unităţi, soldate cu interzicerea activităţii pentru două dintre acestea', se spune în comunicat.


AGERPRES