top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Afaceri de 30 de milioane de lei în 2013 pentru compania hotelieră Alpin 2003 din Poiana Braşov

Compania Alpin 2003, care controlează complexul hotelier de patru stele Alpin Resort Hotel din Poiana Braşov (150 de camere) şi apart-hotelul cu 114 apartamente din aceeaşi zonă, a terminat anul trecut cu afaceri de 30,2 milioane de lei (6,8 milioane de euro), în creştere cu 7% faţă de anul anterior, scriu jurnalistii de la Buna Ziua Brasov.

Hotel Alpin

Grupul Alpin din Poiana Braşov a fost dezvoltat de antreprenorul român Claudiu Aron, care a intrat în business la jumătatea anilor ’90 când a câştigat o licitaţie pentru proiectarea şi executarea sediului Bursei de Valori în interiorul Băncii Naţionale. Ulterior el a mai construit sedii de bănci şi hoteluri pentru alţi investitori, pentru ca apoi să îşi dezvolte propriul business în turism.


În 2003 el a construit hotelul K plus K Elizabeth din Bucureşti, pe care l-a vândut în 2005 unui austriac pentru 5 milioane de euro. Banii obţinuţi în urma acestei tranzacţii i-a investit în modernizarea hotelului Alpin din Poiana Braşov, pe care l-a cumpărat în 2004. În cadrul acestui complex funcţionează alături de hotel şi un apart-hotel cu 114 apartamente, cu două dormitoare, două băi, living şi terasă. În construcţia de apartamente antreprenorul a investit circa 15 milioane de euro, potrivit ultimelor date disponibile.


sursa