top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Rusia a închis până în prezent 12 restaurante McDonalds. Alte 100 se află sub control

Verificările în masă iniţiate de Rospotrebnadzor în lantul de restaurante fast-food McDonalds din întreaga Rusia audus pana acum la închiderea a 12 localuri din diferite orașe, se arata pe site-ul institutiei.


Astazi au mai fost inchise patru restaurante din orasulKrasnodar. Anterior, două au fost închise la Soci. În plus, trei restaurante au obloanele trase la Moscova, cate unul la Serpuhov (lângă Moscova), Stavropol și Ekaterinburg.

McDonalds

În total circa 100 de restaurante din reteaua McDonalds se află acum sub controlul Rospotrebnadzor pe întreg teritoriul Rusiei, informează lantul. Controalele în masă a restaurantelor McDonalds aa început după anunțarea introducerii de catre Moscova aembargoului alimentar, ca răspuns la sancțiunile SUA și UE împotriva Rusie. Oficialii Rospotrebnadzor asigura că toatecontroalele sunt planificate și nu au nicio legatura cu recentele evoluții politice.


Vicepremierul Arkadi Dvorkovici a dat asigurări chiar că autoritățile ruse nu intenționează să interzică restauranteleMcDonalds în Rusia, dar avand in vedere ca autoritatile ruse obisnuiesc sa se razgandeasca, oficialii companiei americane nu exclud posibilitatea inchiderii totale a afacerii din Rusia.

În prezent, potrivit datelor McDonalds, în Rusia exista 435 de restaurante în 85 de orașe.

Etichete: