top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Mimi Nicolae și Alex Petricean sunt sous chefi în bucătăria Hell's Kitchen - Iadul Bucătarilor

Dupa ce au fost jurizati de temutii chefi Florin Dumitrescu, Sorin Bontea si Catalin Scarlatescu, au trecut de cealalta parte a baricadei: Mimi Nicolae si Alex Petricean (D'Artagnan) sunt sous chefi in bucataria show-ului “Hell's Kitchen - Iadul Bucatarilor” de la Antena 1.

Hell's Kitchen - Iadul Bucatarilor

"Este minunat sa lucrezi cu cei trei chefi, sunt oameni in adevaratul sens al cuvantului si profesionisti desavarsiti", spune Mimi. "Nu am mai lucrat cu nici unul dintre ei, insa pot spune ca e minunat. Dincolo de oboseala si stresul de la filmari - pentru ca nu e usor in bucatarie - am parte de o experienta fantastica. Cel mai frumos este ca sunt acolo, cu ei, in acest proiect. Pentru mine este apogeul", mai spune ea.


La randul lui, Alex Petricean admite ca si pentru el cooptarea in acest proiect este extrem de importanta: "Pentru mine, aceasta postura de sous chef intr-un show TV de talia aceasta este o confirmare ca tot ce am facut in cele 30 de luni de bucatarie profesionista a fost cat se poate de corect. Am sacrificat tot ce inseamna placeri personale pentru bucatarie si nu regret nimic."


Rolul pe care Mimi si D'Artagnan il vor avea in "Hell's Kitchen - Iadul Bucatarilor" este acela de ajutoare de nadejde pentru cei trei jurati si supraveghetori strasnici ai celor 20 de concurenti care au misiunea sa tina restaurantul cu service à la carte. "Rolul meu va fi sa supraveghez una dintre echipe", spune Mimi, "sa urmaresc tot ce se intampla in bucatarie si sa raportez chefilor. E o experienta diferita de tot ce am facut pana acum, insa faptul ca pot sta in bucatarie este pentru mine foarte important. E un camp de lupta dur, asa ca o sa ma vedeti si iesindu-mi din fire", mai dezvaluie ea."

Hell's Kitchen - Iadul Bucatarilor

"Sous chef inseamna mana dreapta a unui chef, prin urmare este pozitia imediat dupa chef in organigrama bucatariei", explica D'Artagnan.


"Eu ma voi ocupa de cealalta echipa, comunicand si transmitand toate cerintele chefilor catre concurenti si vice versa. Iar cand e nevoie de ajutor voi interveni cat se poate de obiectiv pe tot parcursul culinar al show-ului." Alex Petricean nu este la prima colaborare cu chef Florin Dumitrescu, din echipa caruia a facut parte timp de aproape doi ani. "O buna parte din cariera mea am lucrat sub tutela lui chef Florin in doua restaurante ce ii poarta semnatura. In mare parte, el mi-a calauzit cariera de bucatar pana acum. Chef Bontea si chef Scarlatescu au apucat sa-mi guste preparatele si cu mandrie pot spune ca m-au felicitat. Este o onoare sa pot lucra cu ei pentru ca langa astfel de chefi nu poti decat sa cresti. Cel mai frumos lucru la “Hell's Kitchen – Iadul Bucatarilor" este faptul ca totul e conceput sa traiesti pentru bucatarie, ea devine prima ca importanta in viata fiecaruia dintre concurenti", incheie el.


sursa