Călin Ile (FIHR): Pierderile în...

01/06/2020

Corina Martin (FAPT): Solicitam...

17/03/2020

72 de evenimente de Street Food...

05/03/2020

ANBCT Romania a incheiat anul 20...

08/01/2020

Cele 7️ produse tradiționale din...

08/01/2020

Masterclass „Bella Italia” dedic...

04/12/2019

1/5
Please reload

Alin Burcea: Tarifele la hotelurile din România vor scădea cu 10%

18/12/2014

Măsura anunţată privind reducerea de anul viitor a taxei pe valoarea adăugată de la 24% la 9% pentru pachetele cu demipensiune, pensiune completă sau all inclusive din turism, va ajuta la scăderea cu până la 10% a tarifelor hotelurilor din România, iar numeroşi turişti vor alege să mănânce în restaurantele hotelurilor, faţă de situaţia actuală, când cei mai mulţi consumau doar micul dejun, inclus în pachet.

 

 

„Am aşteptat această ordonanţă cu speranţă! Felicitări conducerii ANAT şi domnului Ministru Jianu, care ne-a promis acest lucru acum două luni. Felicitări, domnule Ponta, este primă măsură reală în 6 ani, de sprijin a turismului din România. Avem acum două măsuri bune, reducerea TVA-ului şi voucherele de vacanţă, ce urmează să fi implementate, premisele creşterii circulaţiei turistice interne în anul 2015. Domnul Ministru Jianu a promis că vor exista facilităţi şi pentru agenţii. De acum, am început să îl cred şi îl anunţ că lucrăm şi la câteva clustere. Este pentru toţi, un dar frumos de sărbători, o premiză reală de creştere!”, explica Alin Burcea, Preşedinte Paralela 45.

 

Până acum, turiştii care se  cazau la un hotel din România beneficiau de cazare cu mic dejun inclus taxat cu TVA de 9%, iar dacă doreau să ia masa de prânz sau cina la restaurantul hotelului TVA-ul aplicat era de 24%.

 

Reducerea TVA-ului va genera scăderi la nivelul tarifelor hotelurilor interne cu până la 10% estimează Paralela 45, iar numărul de turişti care vor utiliza serviciile de masă ale hotelurilor va creşte simţitor, dacă până acum mai mult de jumătate dintre ei mâncau la hotel doar micul dejun, care era inclus în pachet. În plus această măsură va ajuta agenţiile şi în atragerea de străini, care deşi interesaţi de România aleg alte destinaţii pentru că ofertele au preţuri mai mari.

 

sursa

 

Please reload

Parteneri