top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Bocuse d'Or 2015 - Demonstrații de creativitate și tehnică și un ingredient surpriză

Bocuse d'Or, competiție inițiată de Paul Bocuse, care va avea loc anul acesta pe 27 și 28 ianuarie, îi va provoca pe cei 24 de chefi concurenți să își demonstreze abilitățile tehnice și artistice timp de peste cinci ore și să folosească un ingredient surpriză, care le va fi dezvăluit în ziua concursului.


Cei 24 de chefi din întreaga lume vor găti un preparat din carne de pasăre și unul din pește. Potrivit comisiei concursului, tipul de pasăre aleasă anul acesta este bibilica iar peștele este o specie de păstrăv, ambele fiind de producție franceză de cea mai bună calitate, se arată pe site-ul oficial al evenimentului.

imageResize (1).jpg

Foto: (c) www.bocusedor.com


Pentru preparatul de pasăre, chefii vor include elemente care țin de specificul regiunii din care aceștia provin și vor fi notați în acest sens.

Pentru preparatul din pește, chefilor li se cere, de data aceasta, să includă cel puțin 50% masă vegetală. Toate fructele sau legumele incluse trebuie să provină din piața de legume Metro — sponsorul evenimentului. De asemenea, fiecare dintre chefi trebuie să includă în rețeta preparatului de pește un element vegetal care va fi tras la sorți, pe loc, dintre țelină, fenicul, dovleac și praz.

0121154482316392.jpg

Foto: (c) www.bocusedor.com


Concurenților li se vor acorda note pentru abilitatea de a pune în valoare componenta vegetală a preparatului din pește. Categoriile clasice la care vor fi, de asemenea, notați aceștia sunt "gustul" și "prezentarea" preparatelor.

Concursul Bocuse d'Or se va desfășura la Lyon în cadrul salonului Sirha — una dintre cele mai importante manifestări dedicate celor care activează în domeniul hotelier și al gastronomiei.

Printre țările ce vor fi reprezentate în concurs se numără Germania, Argentina, Chile, Australia, Statele Unite ale Americii și Islanda. Președintele de onoare al juriului este americanul Grant Achatz, care conduce două mari restaurante în Chicago, dintre care Alinea, notat cu trei stele Michelin în 2011.


Juriul internațional îl va avea președinte pe Thibaut Ruggeri. În vârsta de 34 de ani și pasionat de fotografia culinara, Ruggeri este câștigătorul Bocuse d'Or 2013.

Agenția Națională de Presă AGERPRES în parteneriat cu Sărbătoarea Gustului prezintă, începând cu 27 ianuarie, Bocuse d'Or.Sursa: AGERPRES/(AS — autor: Oana Ghiță, editor: Florin Marin)

ww.png