top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Restaurante de lux din Capitala, inchise intre 1-3 luni

Mai multor restaurante si localuri cunoscute din Bucuresti le-a fost suspendata activitatea de catre de inspectorii fiscali, pentru perioade cuprinse intre o luna si trei luni, intrucat nu emiteau bonuri fiscale.

Restaurantele cu activitate suspendata se afla in zone mondene precum Dorobanti, Herastrau, dar si in zona Bulevardului Decebal si in Mall Vitan, anunta Mediafax.


Restaurantele sau localurile a caror activitate a fost suspendata sunt White Horse, La Belle Epoque, La Fattoria, Harem, PHII 16 Lounge, La Farine, Restaurant Complex Herastrau, Mossano Caffe, Pepper Lounge Cafe, Gatto Lounge, Ruby Tuesday (Mall Vitan), Restaurant Casa Dragonului si Dristor Kebap Mall Vitan.


A fost suspendata, de asemenea, activitatea casei de schimb Dristor Exchange din Mall Vitan.


Pe usile localurilor, autoritatile au lipit urmatorul anunt: "Activitate suspendata de Antifrauda-ANAF pentru neemiterea bonurilor fiscale".

10828156_401204250037548_2620588608294670101_o.jpg

sursa foto: facebook.com/lafarinefloreasca


"In urma unui control ANAF format dintr-o echipa tanara de domnisoare foarte aranjate si un domn careia ii pasa doar sa isi indeplineasca planul de amenzi, bistro-ul La Farine a fost declarat suspendat si incadrat abuziv la neemitere de bonuri fiscale desi pentru suma de 470 lei gasita in plus in casa exista acte doveditoare ca au fost inregistrati pe casa de marcat in ziua precedenta. Pentru neinregistrearea lor ca fiind folositi cu titlu de bani mici pentru rest in ziua de 15 martie incadrarea era diferita, si nu se aplicau amenzile maxime si suspendarea activitatii pentru 30 de zile. Am depus contestatie care cu siguranta ne va solutiona favorabil acest exces de zel al autoritatilor fata de agentii comerciali care chiar nu fac frauda. Am fost pusi sa dam gauri in usa ca sa isi instaleze sigiliul ceea ce am refuzat. Asa se fac lucrurile in Romania, noi care aducem bani la buget si cream locuri de munca nu putem primi nici un fel de intelegere. (La Farine)"


Inspectori ai Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF), din cadrul ANAF, au controlat la sfarsitul saptamanii trecute 125 firme din Bucuresti si au constatat nereguli pentru sanctionarea carora au dispus suspendarea activitatii a 24 puncte de lucru pentru perioade cuprinse intre o luna si trei luni, se arata intr-un comunicat al institutiei. "In urma unui control ANAF, desfasurat in seara de sambata, 14 martie, orele 23.00, restaurantul La Belle Epoque a fost inchis pentru 30 de zile si amendat cu suma de 10.000 lei din urmatoarele considerente: - nerespectarea unei proceduri administrativ-contabile (completare dispozitie de plata predare monetar) prin care se certifica faptul ca, la sfarsitul programului s-au predat banii incasati, de catre ospatari caseriei centrale. (La Belle Epoque)"

Inspectorii fiscali au dispus amenzi in valoare totala de 899.500 lei si confiscari de numerar in cuantum total de 95.901 lei, 27.000 euro si 3.200 dolari SUA.

10389148_763053307119428_513885960618910226_n.jpg

sursa foto: facebook.com/WhiteHorsePubRestaurant


"In urma unui control ANAF, desfasurat in seara de sambata, 14 martie, orele 23.00, restaurantul White Horse a fost inchis pentru 30 de zile si amendat cu suma de 10.000 lei din urmatoarele considerente: - la numararea banilor, de catre inspectorii ANAF, s-a gasit o diferenta numerar, in plus de 185 lei in comparatie cu Raportul X Fiscal de Incasari. Aceasta diferenta reprezinta tipsul celor 4 ospatari si un barman din ziua respectiva. (White Horse)"


Conform DGAF, actiunile de verificare au vizat firme localizate in zonele Valea Cascadelor, Dorobanti, Herastrau, Bulevardul Decebal si in Mall Vitan, care activeaza in domeniul comercializarii materialelor de constructii, in domeniul alimentatiei publice si in domeniul schimbului valutar.


Cele mai multe abateri constatate de inspectorii antifrauda au fost incalcarea obligatiilor legale de utilizare a caselor de marcat, intocmirea defectuoasa a evidentelor financiar-contabile si comercializarea de produse alcoolice fara banderole fiscale.

DGAF mai arata in comunicat ca va continua actiunile de control in zonele cu risc fiscal ridicat si ii indeamna pe cumparatori sa ceara bon fiscal pentru fiecare bun sau serviciu achizitionat.


sursa