top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Portul Constanța, destinația de croaziere numărul 1 din Marea Neagră

Cu ocazia Seatrade Cruise Convention, desfășurată în aceste zile la Miami, au fost făcute publice cele mai noi statistici înregistrate în turismul de croazieră mondial, Portul Constanța fiind evidențiat ca destinația numărul 1 din Marea Neagră, informează Compania Națională "Administrația Porturilor Maritime" S.A. Constanța.

costa.jpg

Atât din punct de vedere al numărului de pasageri, cât și al numărului de nave sosite, Portul Constanța s-a clasat pe locul 1 în rândul porturilor din Marea Neagră, înaintea porturilor Soci (Federația Rusă) și Trabzon (Turcia).


Conform statisticilor publicate de Seatrade Cruise Convention, Portul Constanța a fost tranzitat de 64.861 pasageri, față de 54.226 pasageri în 2013. În anul 2010, numărul pasagerilor sositi la terminalul de pasageri al Portului Constanța era de 21.286.


În 2014, în Portul Constanța au fost înregistrate 92 de escale ale navelor de pasageri, cu 33% mai multe decât în anul anterior.


Pentru anul 2015, în Portul Constanța au fost deja anunțate 81 de escale, lista navelor de pasageri fiind în continuă actualizare.


Prima navă din sezonul 2015, "River Aria", va sosi la Constanța pe 24 martie, aceeași navă fluvială urmând să încheie sezonul pe 8 noiembrie. Prima nava maritimă va fi "Prinsendam", anuntață pentru 21 aprilie.

Lista navelor de pasageri care și-au anunțat sosirea în acest an in Portul Constanta poate fi consultată AICI.


sursa HORECA.ro

sursa Foto