Călin Ile (FIHR): Pierderile în...

01/06/2020

Corina Martin (FAPT): Solicitam...

17/03/2020

72 de evenimente de Street Food...

05/03/2020

ANBCT Romania a incheiat anul 20...

08/01/2020

Cele 7️ produse tradiționale din...

08/01/2020

Masterclass „Bella Italia” dedic...

04/12/2019

1/5
Please reload

Povestea TABASCO® brand pepper sauce

20/03/2015

Saptamana aceasta, Parma Food Distribution, a facut o prezentare a TABASCO® brand pepper sauce, produs aflat in portofoliul companiei de distributie.

 

Astfel, am aflat ca, printre plantele care au supravietuit Razboiului Civil in gradina lui Edmund McIlhenny au fost cateva mai deosebite, dintr-o specie de ardei mai putin cunoscuta pe atunci, Capsicum frutescens. Din dorinta de a da un gust mai interesent mancarii nu foarte buna din perioada razboiului si de dupa razboi, Edmund si-a folosit imaginatia si a facut un sos pe care l-a pus pentru pastrare in sticlute tip parfum si le-a sigilat cu ceara. 


A inceput sa-si extinda cultura si astfel, a luat fiinta in Louisiana, Avery Island, in anul 1868, McIlhenny Company. 


Edmund McIlhenny si-a denumit acest sos TABASCO care este un cuvant indiano – mexican, a carui traducere este “tinutul cu pamant cald si umed". Anumiti cercetatori sustin ca s-ar traduce "locul cu stridii si corali”. 

McIlhenny si-a brevetat produsul in 1870 si de atunci TABASCO® brand pepper sauce si-a inceput calatoria sa prin lume. 


In 1869 el a vandut 658 de sticle unor comercianti din zona New Orleans, iar de la sfarsitul anilor 1870 si-a extins vanzarile pe teritoriul SUA si a facut primul export in Anglia. Acum, la fel ca si atunci, semintele speciale de ardei Capsicum sunt plantate in sere in luna ianuarie a fiecarui an, iar in luna aprilie sunt mutate pe camp pana in luna august, cand ardeii ajunsi la maturitate sunt culesi. 


Timp de 147 de ani, procesul de productie a ramas in mare parte nechimbat: Ardeii cu nuanta potrivita de rosu sunt culesi prin metoda “le petit baton rouge”. Dupa ce se culeg, ardeii se pun la invechit in baricuri din stejar alb timp de 3 ani.Aceste butoaie se sigileaza cu un strat gros de sare. Dupa 3 ani sosul obtinut prin macerare se amesteca cu un otet din vin alb de inalta calitate. Sosul rezultat este imbuteliat si acum in aceeasi sticluta, este etichetat cu aceeasi eticheta ca si acum 147 de ani.

Probabil cel mai interesant mod de a folosi TABASCO® sauce este pe pizza, dar el se foloseste la aproape in orice bucatarie, de la aperitive la supe si salate pana la feluri principale de mancare: oua Benedict, omleta, fructe de mare, ciocolata, prajituri, cat si binecunoscuta bautura Bloody Mary.

 

sursa foto

sursa text

Tags :

Please reload

Parteneri