top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Food Revolution Day in Romania


Sambata 16 mai a avut loc la gradina Verona "Scoala de Nutritie si stil de viata sanatos", primul eveniment public organizat de Food Revolution Day in Romania, parte din cel mai mare program global coordonat de celebrul chef Jamie Oliver. In aceasta campanie suntem parteneri cu programul "Sanatatea incepe din farfurie" si Asociatia Chef Cezar, o campanie ce a reunit deja peste 14.000 de copii ce iau parte la ateliere practice de educatie alimentara la nivel national.

In urmatoarea perioada intentionam sa extindem programul de educatie alimentara cu toate modulele: gradinarit, nutritie si educatie culinara si sa putem fi prezenti in cat mai multe scoli sau ateliere organizate pentru parinti si publicul larg de catre companii.


Am pregatim impreuna cu Chef Cezar Munteanu "sanvisul inghesuit" propus de Jamie pentru scoala cu cca.100 de copii intre 6-14ani si parinti.


Prin acest program ne propunem sa sensibilizam pe cei mici, dar si pe cei mari de importanta deprinderii obiceiurilor alimentare sanatoase de mici. Mai mult, pentru prepararea sandvisului au fost folosite multe ingrediente pe care in mod curent copiii le evita, precum conopida, castravete, patrunjelul, mararul, dar si ingrediente pe care unii nu le gustasera niciodata: ridichii, busuioc, menta, humus si branzica.

"Conceptul total unic, creativ si relaxat al atelierului, dar si oportunitatea de a lucra in echipe cu alti copii i-a determinat pe multi din cei ce aveau pana azi o problema cu legumele sa guste cu pofta din sandvisul preparat, iar pe altii sa mai ceara inca unul pentru acasa. Si asta se intampla la toate atelierele noastre, pentru ca retetele sunt pregatite cu mare atentie la combinatii sanatoase, dar si gust, astfel incat mixul final este pe placul si celor mai pretentiosi si mofturosi copii."

"Traim intr-o tara a contrastelor si a cliseului ca mancam sanatos, insa de la an la an obezitatea copiilor creste alarmant, avand in prezent peste 25% din copiii de pana in zece ani ce sufera de obezitate. In fapt, copiii, dar si parintii si chiar si formatorii nu au nici un reper nici educational, dar nici practic despre ce alimente sa consume zilnic in functie de stilul de viata si in ce combinatii, de reactiile propriului organism si expunerea la stres prelungit. Astfel ca cele mai grave si raspandite boli de nutritie (diabetul si obezitatea) fac din ce in ce mai multe victime si scurteaza speranta de viata. Avem in prezent copii mai bolnavi decat parintii lor, ceea ce ar trebui sa ne dea de gandit.

Cea mai simpla solutie este sa luam noi insine atitudine acasa, in familie, fiind un model pentru copiii nostri, astfel incat sa traim o viata echilibrata nutritional si fizic. Pentru ca o alimentatie corecta (cu minim o portie zilnica de legume si fructe proaspete in varii culori, si in special cele verzi) ne da forta si energie sa facem fata stresului si solicitarilor zilnice."