top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Mihai Tudose: Proiectul legii turismului prevede sancţiuni pentru proprietarii de hoteluri în paragi

Ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose, spune că proiectul legii turismului, care va fi pus, luni, pe site-ul ministerului şi va intra în dezbatere publică, prevede că proprietarii unităţilor hoteliere lăsate în paragină vor fi amendaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose, a declarat, sâmbătă seară, la o întâlnire cu investitorii din turismul de pe litoral, desfăşurată la Năvodari, că toate modificările de legislaţie trebuie să răspundă cerinţelor investitorilor în turism.


"Acest eveniment este o încununare a unor eforturi, în ultimele luni, de colaborare între agenţi de turism şi partea guvernamentală. Este o adaptare a eforturilor guvernamentale şi a tot ceea ce înseamnă schimbarea legislaţiei în turism şi nu numai, şi în domeniul fiscal, modificări care să răspundă cu adevărat doleanţelor operatorilor din turism şi evident şi intereselor statului", a declarat Mihai Tudose.


El a menţionat că noua lege a turismului prevede sancţiuni pentru cei care lasă unităţile hoteliere în paragină.


"Acel abuz de drept de proprietate, cu clădiri lăsate vraişte, cu obiecte care au fost la un moment dat în circuitul turistic, apoi abandonate, cu privatizări eşuate, de exemplu la Neptun-Olimp Hotelul Panoramic, luat, privatizat şi lăsat în paragină, lucrurile nu pot rămâne aşa la nesfârşit, strică tot ce este împrejur. Propunem la aceste obiective care au fost supuse unui proces de privatizare clauzele post-privatizare activate, revăzute toate contractele şi reluat procesul de privatizare, dreptul şi obligativitatea autorităţilor locale de a sancţiona pe cei care strică imaginea zonelor turistice prin lăsarea în paragină a proprietăţilor, iar, dacă autorităţile locale nu se implică, sancţionarea lor de către agenţiile statului", a menţionat Mihai Tudose.


El a spus că proiectul legii turismului va apărea, luni, pe site-ul ministerului şi va intra în dezbatere publică, ministrul dorind ca acesta să fie adoptat cât mai repede.

Etichete: