top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Singurul hotel din Romania nominalizat la World Luxury Hotel Awards a castigat premiu la Gala organi

Hotel PRIVO a obtinut premiul “Best Luxury Design Hotel” la nivel mondial la World Luxury Hotel Awards


Hotel PRIVO are placerea sa anunte castigarea premiului “Best Luxury Design Hotel” la categoria “2015 WLHA Global” in cadrul Galei organizate pe 24 octombrie 2015 la Hong Kong de catre World Luxury Hotel Awards.


“Suntem foarte onorati de primirea acestui premiu. Este o recunoastere la nivel mondial a hotelurilor din categoria Luxury pentru facilitatile si serviciile excelelnte oferite oaspetilor si ne motiveaza sa ne mentinem si in viitor la acest nivel. Succesul nostru se bazeaza pe efortul intregii echipe. Le multumim tuturor oaspetilor nostri, celor care ne-au sustinut in acesta competitie si membrilor echipei PRIVO” a declarant Adina Plopeanu – Director General al Hotel PRIVO.

Ceremonia din acest an a avut loc sambata – 24 octombrie 2015 la Harbour Grand Hotel din Hong Kong. La aceasta ceremonie a fost reprezentata si Romania prin Hotel PRIVO din Targu Mures, de catre Adina Plopeanu in calitate de Director General. Dupa ceremonie, Adina Plopeanu a acordat un interviu de 15 minute la World Luxury Hotel Awards – organizatorul Galei.

The World Luxury Hotel Awards este o organizatie recunoscuta la nivel mondial care recompenseaza excelenta din industira ospitalitatii la categoria Luxury.


Premiile sunt structurate in diferite categorii la nivel national, continental si mondial.

Este un program in care oaspetii trimit organizatorilor review-uri despre hoteluri. Peste 1000 hoteluri din categoria Luxury sunt nominalizate anual sa participle la World Luxury Hotel Awards de catre oaspeti, agentii de turism sau tour-operatori. Hotelurile castigatoare intr-un an vor fi automat nominalizate pentru anul urmator.

Nominalizarile primite de organizatori sunt evaluate de catre un panel de consultanti din 144 tari. Pentru fiecare nominalizare selectata, organizatorul realizeaza o vizita oficiala si/sau un mistery shopper la fiecare hotel.

Procesul de vot se bazeaza pe facilitati si servicii excelente si este facut de catre oaspetii hotelurilor.

Hotelurile primesc informatii despre procesul de vot si realizeaza campanii in randul oaspetilor pentru promovarea participarii la aceasta competitie internationala. Rezultetele finale se acorda pe baza unui proces de vot online la nivel mondial. Hotelurile care obtin cele mai multe voturi, castiga premiile la categoria “WLHA Global”, categorie la care a iesit castigator si Hotel PRIVO anul acesta.

Criteriile de acordare sunt bazate pe facilitatile si serviciile excelente oferite de hoteluri. Marimea unei proprietati hoteliere nu este luata in considerare in timpul nominalizarilor sau a procesului de vot.

Premiile se acorda exclusiv hotelurilor, resorturilor si grupurilor hoteliere din categoria Luxury si nu includ nici o alta categorie din industria de travel.

Castigatorii sunt anuntati si prezentati in cadrul ceremoniei anuale organizata de World Luxury Hotel Awards. Rezultatul final este obtinut in urma voturilor pe categorie, la nivel national, de continent si mondial.


Despre Hotel PRIVO PRIVO este un refugiu minimalist pentru business și relaxare, unde designul propune un dialog cald și primitor intre hotelul modern si ansamblul istoric format din Villa Csonka și parcul cu o suprafată de 3.500 m.p. Arhitectura și amenajarea noii clădiri a hotelului au fost gândite minimalist, cu suprafețe calme și întinse. O serie de materiale naturale și high-tech, cum ar fi piatra, betonul aparent, sticla, serigrafiile sau corianul accentuează dialogul contemporan cu spațiul originar. Restaurantul, enoteca, sălile de conferințe și Wellness Spa sunt câteva dintre elementele prin care hotelul caută să ofere oaspeților simbioza perfectă între muncă și relaxare.

Simbol al conceptului PRIVO, vizibil din toate spațiile interioare, Villa Csonka, în stil Secession marchează dialogul dintre vechi și nou. Celebrul artist fotograf Géza Csonka a construit la începutul secolului XX această casă, una dintre puținele clădiri Art Nouveau ale orașului Targu Mures. Restaurată în perioada 2011- 2013, Villa Csonka reprezintă nucleul în jurul căruia a fost construit noul hotel și poate fi admirată din toate holurile interioare ale hotelului. Mobilată cu piese originale Thonet și Art Deco recondiționate, cu o vechime de peste 100 de ani, vila dispune de trei camere și trei apartamente cu acces direct din recepția hotelului, fiecare dintre acestea având un design unic.

Premii si distinctii obtinute:

  •  2015 Restaurant Award Winner – PRIVO Restaurant, Wine Spectator

  •  Certificate of Excellence 2015 Winner, Trip Advisor

  •  Traveler’s Choice 2015 Winner, Locul 7 Top Hotels din Romania - Best Service, TripAdvisor

  •  Cel mai popular hotel de 4* din Romania, Romanian Digital Travel Awards, Bucuresti, 3 aprilie 2015

  •  Primul Ambasador din lume al celebrei Case de Vinuri Spumante Foss Marai, Targu Mures, 13 decembrie 2014

  •  Medalia Presedintelui Uniunii Arhitectilor din Romania, Bienala Nationala de Arhitectura, Bucuresti, 17 octombrie 2014

  •  Fatada europeană a anului, sectiunea proiecte nerezidentiale, concursul LIFE CHALLENGE 66, Viena, 12 iunie 2014

  •  Special Architectural Concept, Gala Premiilor de Excelentă, Hotel Tourism & Leisure Investment Conference 2014, Bucuresti, 22 mai 2014

Hotel PRIVO: 40 de camere și apartamente, restaurant cu capacitate de 180 locuri, 3 săli de conferințe (200/60/14), lobby-bar, terasă, enoteca, spa. Villa Csonka: 6 camere și apartamente clasice, mobilate în spiritul anilor 1900 Contact: Gheorghe Doja 27, Targu Mures, tel. 0365 424 442, reservations@hotelprivo.ro

Etichete: