top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Organizatia Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania solicita verificarea imediata a ma

Organizatia Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania – HORA – isi exprima adancul regret pentru evenimentele care au avut loc in seara zilei de vineri, 30 octombrie a.c., in clubul Colectiv.

“Organizatia noastra este alaturi de victime si de familiile lor greu incercate si condamna orice actiune care pune in pericol siguranta persoanei. In acest context, HORA face un apel hotarat catre toti proprietarii de unitati Horeca din Romania sa procedeze imediat la o verificare riguroasa a conditiilor in care isi desfasoara activitatea, in special in ceea ce priveste siguranta consumatorilor. Se impune ca absolut necesara evaluarea de urgenta a tuturor dotarilor si procedurilor in caz de calamitate, in special a celor care privesc riscurile de incendiu. Salutam decizia acelor proprietari de locatii care au inteles raspunderea care le revine si au actionat deja in acest sens. Remedierea imediata a problemelor de orice natura si conformarea cu normele legale in vigoare sunt o obligatie pentru orice societate din acest domeniu. HORA isi asuma rolul de a se implica activ in elaborarea si perfectionarea legilor care reglementeaza industria ospitalitatii, sub toate aspectele sale. In zilele care urmeaza, organizatia noastra va incepe demersurile pentru o stransa colaborare cu institutiile de stat care au rol in pastrarea sigurantei publice. Obiectivul nostru imediat este elaborarea, impreuna cu aceste institutii, a unor proceduri care sa previna aparitia oricarui risc ce ar putea afecta sanatatea sau integritatea consumatorilor. Adoptarea si aplicarea unor masuri legislative coerente sunt mai mult decat necesare in acest moment. HORA semnaleaza insa pericolul aparitiei unor derapaje legislative nascute din situatii de conjuctura si care pot avea efecte nedorite pe termen lung asupra acestui sector economic. Rolul cadrului legislativ trebuie sa fie acela de a incuraja afacerile construite corect, si nu de blocare a initiativei antreprenoriale. Paradoxal, tocmai suprareglementarea si birocratia pot conduce la comportamente de evitare a legii, deci la aparitia unor situatii cu potential periculos.

Organizatia noastra militeaza pentru respectarea legii si subliniaza necesitatea transformarii radicale a acestei industrii si reasezarea ei pe baze solide si transparente. HORA crede cu tarie ca sectorul ospitalitatii trebuie sa fie un motor de dezvoltare economica si indeamna toti actorii implicati la dialog si responsabilitate”, se precizeaza intr-un comunicat oficial al Oragnizatiei primit la redactia Food&Bar.


Organizatia Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania – HORA – s-a infiintat in luna noiembrie 2013 si reuneste proprietarii din industria ospitalitatii romanesti, creand o comunitate puternica si reprezentativa. Membrii fondatori ai HORA sunt operatori precum Argentine, Benihana, Biutiful, Caru’ cu Bere, Casa Di David, Casa Doina, City Grill, Crêperie d’Amour, Fratelli, Hard Rock Café, La Fattoria, La Mama, Loft, White Horse. Presedintele Organizatiei este, din luna iunie a acestui an, Dragos Petrescu.


sursa