top of page

The Harp Bakery - Un nou reper gastronomic in Piața Unirii

The Harp Irish Pub e deja de mulți ani un reper în București pentru că e primul pub autentic irlandez din capitală. Are mare success la expații din țara mamă a berii Guinness dar și la corporatiști români. E genul ăla de bar din seriale în care mergi după serviciu la o bere, un flirt și o cină zdravănă cu multă proteină animală și cartofi – clișeu culinar irlandez și în același timp atât de profund românesc.

Intâlnirea noastră cu cei din spatele businessului nu a fost însă despre pub, deși se anunță vești bune și în ceea ce-l privește. Despre asta, mai multe odată cu apariția ghioceilor lui 2016, după cum se preconizează.

Tot în Piața Unirii, în aceeași clădire dar mai spre gura de metrou, sub numele și conducerea The Harp, este în plin soft opening un nou reper geografic pentru cea mai aglomerată zonă a Bucureștiului. De vreo 6-7 luni, la adresa Bulevardul Dimitrie Cantemir nr. 2, se lucrează intens la instalații, sisteme de toate felurile obligatorii într-un spațiu public responsabil și adecvat, se investesc multi (aproape 250.000) euro în materiale de calitate: utilaje, design, mobilă pentru 45 de persoane. E vorba de The Harp Bakery, un loc despre care am convingerea că până la sfârșitul lunii când are parte de deschiderea oficială, va deveni, alături de McDonald’s, Hanul lui Manuc și covrigăriile dinspre Tribunal, următorul mare meeting point din buricul târgului.

Intrebarea “de ce ați ales să deschideți locul ăsta?” e ca și cum ai pune problema “daca găsești o hârtie de 100lei pe jos și nu mai e nimeni pe o rază de 500m, o ridici?”.Pentru că e ușor, e la îndemână, se cerea. Insă pe lângă toate elementele care ar asigura în mod evident succesul unei afaceri, mă-nclin în fața întregului proiect cu mare potențial de extindere în viitor, plan deja pus pe hârtie de owneri. Conceptul are la bază confortul, iar asta se simte de cum intri pe ușă și te încălzește blând șemineul – una din piesele centrale de design funcțional. S-au folosit și se vor folosi și în viitoarele The Harp Bakeries numai materiale de foarte bună calitate, apropiate omului dinainte să existe furculița și cuțitul-lemn, piele, în culori la fel de familiare – alb, negru, marouri, bejuri, îmbinate elegant, într-un stil eclectic – modern, Victorian, franțuzesc; și totuși neîncărcat. E un spațiu în care îți vine să stai cu orele la masă, unde te simți protejat și voyeur, având acces prin peretele imens de sticlă la trecătorii grăbiți în timp ce tu savurezi comod o cafea aburindă. Fumatul interzis e un detaliu deloc minor, care dă dovadă de curaj într-o țară încă atât de dependentă de tutun și demonstrează încă o dată atenție la confort și respect pentru mâncare.

Căci despre asta e vorba; mâncarea e o reflecție fidelă și chiar îmbunătățită a decorului, completându-l chiar și estetic: aproape tot ce poți mânca e expus frumos în vitrine iar bucătăria deschisă contribuie la familiarizarea clientului cu cel care-i pregătește masa. Chef Arpad Bran, căruia-i aparțin rețetele consacrate din Pub, a gândit meniul și aici. In mod normal m-ar enerva atâtea opțiuni însă la o privire mai atentă, am apreciat organizarea clară. Diversitatea este totuși un atu și o necesitate într-un loc targetat pe o arie atât de largă de clienți, celor fideli Pub-ului, adaugandu-li-se orice persoană în tranzit. Avem de ales dintre pâini de diferite feluri, produse de patiserie, produse de cofetărie, pizza, wraps, salate, sandviș-uri, quiche-uri, paste, fel principal, cu excepția patiseriei franțuzești, toate fiind produse proprii. Fiecare categorie include rețetele clasice, plus cel puțin o opțiune vedetă, creația neconvențională a bucătarului. Si toate sună bine: salată “Celtic” (salată verde, radicchio, bacon, nucă, roșii, brânză cu mucegai, fasole roșie, chilli, usturoi), Sandwich Black Jack, și Pizza The Harp cu rață sunt primele pe care le-aș încerca. La auzul expresiei “prețuri decente…raportat la calitate”, ai suspecta că punctele de suspensie cresc cu cel puțin 30% nota de plată la care să te aștepți. Nu este și cazul The Harp Bakery. Aș avea curaj să intru să-mi iau “ceva bun” și de ziua de naștere, după ce mă cadorisesc în bani toate rudele, dar și în ultimele zile dinainte de luarea salariului.

Parcă nu mi-ar veni să cred că sunt singura atât de fixistă, așa că mărturisesc un semi secret: în fiecare local în care mă poartă pasiunea pentru mâncat în oraș, dau note toaletelor, pe o scară de la “gara de nord jeg” la “curat de 5 stele”. E nasol să aterizezi într-un WC neglijent cu igiena indiferent de nivelul de pretenții dar și mai aiurea e să mănânci și mai ales să bei, într-un loc fără nici o toaletă. Nu m-așteptam tocmai asta să lipsească, gravitatea situației fiind atenuată numai de faptul că, dacă părăsești incinta și intri alături, în Pub, ai toate condițiile. Am obiectat rapid însă am înțeles că situația va fi reparată cât de curând.

Am încercat mult mai puține decât mi-ar fi plăcut să gust, însă cel puțin cinci variante mi-ar pune la grele încercări capacitatea de a lua decizii data viitoare când merg. Iar asta va fi curând, pentru că The Harp Bakery, deși mizează mult pe fidelizarea clienților care locuiesc sau muncesc în zonă și pe fluxul mare de trecători, este deja o destinație în sine.


Top Hospitality Network Romania

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos
Se caută videoclip...
Toate categoriile
Toate categoriile
Educatie
Entertainment
Music
NEWS
People & Blogs
Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.
00:00
Redă videoclipul

Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.

Top Hospitality
Curs VIDEO - Primul meu Food Truck
04:39:43
Redă videoclipul

Curs VIDEO - Primul meu Food Truck

Laurențiu Mâță
Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃
15:15
Redă videoclipul

Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃

TRU food
CELLI la Casa Boierului Din Deal
04:57
Redă videoclipul

CELLI la Casa Boierului Din Deal

Top Hospitality
LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021
21:47
Redă videoclipul

LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021

DOTTO TV
Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE
00:00
Redă videoclipul

Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE

Facebook page
Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021
03:26
Redă videoclipul

Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021

Antena 3
MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021
00:00
Redă videoclipul

MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021

RESTO
Top Culinary Trends 2016 - Interviuri
00:00
Redă videoclipul

Top Culinary Trends 2016 - Interviuri

Top Hospitality
Cum a fost la Street Food City, editia 2018
00:00
Redă videoclipul

Cum a fost la Street Food City, editia 2018

Top Hospitality
Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre
00:00
Redă videoclipul

Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre

pe-plus.ro
Despre sushi, cu chef Vova
00:00
Redă videoclipul

Despre sushi, cu chef Vova

pe-plus.ro
Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab
00:00
Redă videoclipul

Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab

pe-plus.ro
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T

Chefs Network - Romania
Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar
00:00
Redă videoclipul

Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar

pe-plus.ro
Motivele care stau in spatele succesului OSHO
00:00
Redă videoclipul

Motivele care stau in spatele succesului OSHO

pe-plus.ro
ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate
02:50
Redă videoclipul

ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate

pe-plus.ro
Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor
00:00
Redă videoclipul

Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor

pe-plus.ro
Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut  la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea  la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea la Ta...

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir
Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca
Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...

Chefs Network - Romania
Sous-Vide Workshop
00:00
Redă videoclipul

Sous-Vide Workshop

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad
Desert cu trabuc de foi.
TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad Desert cu trabuc de foi. TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras
Taste Ambassadors 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras Taste Ambassadors 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...

Chefs Network - Romania
The Recipe, Sezonul I, Ep. 2
00:00
Redă videoclipul

The Recipe, Sezonul I, Ep. 2

Chefs Network - Romania