top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Chef Mihai Neacșu și-a deschis restaurant

Unul dintre cei mai cunoscuți chefi de la noi, Mihai Neacșu și-a îndeplinit visul și a devenit unul dintre puținii chefi români care dețin propriul lor local. În primăvară Chef Mihai Neacșu a lansat proiectul 240 – conceptual food & plating iar de curând a inaugurat 240 Restaurant & wine shop, în Focșani (str. Tăbăcari nr.3), orașul natal.


Deschis într-o casă monument istoric recent renovată, care păstrează elementele arhitecturale ale secolului trecut, 240 Restaurant este locul unde trecutul boem se împletește cu gastronomia modernă. Chef Mihai Neacşu este cel care semnează meniul şi vă aşteaptă să descoperiţi noi feluri de mâncare din preparate fresh şi de calitate. Specificul localului este fushion, îmbinând perfect elemente tradiţionale din marile gastronomii ale lumii cu cele cu specific local.


Salonul de la parter se remarcă prin eleganță și stil, fiind perfect pentru o masă în familie, un prânz de afaceri sau o seară romantică. Separeul de la etaj oferă intimitate deplină, crama este pretabilă pentru o seară cu prietenii, iar vinoteca conferă o atmosferă aparte, extravangantă şi plină de istorie oenologică. Pentru a acompania un vin de calitate sau o coniac superior puteți opta pentru un trabuc sau o țigară de foi din selecția noastră.


În salonul principal puteți savura foie gras sau bisque de homar ori supă cremă de ciuperci cu alune de pădure, piept de rață sau fructe de mare și pește (monkfish, calcan, somon și nu numai). De altfel, încă de la intrare puteți descoperi oferta de pește proaspăt în vitrina de prezentare. Pentru cramă meniul este ușor diferit, cu preparate specifice, precum platou vrâncenesc, coaste, pastramă de porc, steak-uri de vită Black Angus maturată 21 de zile sau fish & chips. Deserturile au fost create în funcție de elementele primordiale: pământ, foc, gheață, aer.


Vinoteca, cu peste o sută de etichete diferite de vinuri rare, exclusiviste, funcționează și ca Wine Shop. La comenzile pentru acasă beneficiați de un discount de 10% din prețul afișat în meniul de vinuri.

Chef Mihai Neacşu are aproape 20 de ani de experienţă culinară în bucătăriile din România dar şi în unele din restaurante/bistro-uri celebre din Anglia şi Italia. În ultimii ani a oferit consultanţă pentru zeci de restaurante din întreaga ţară.