top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Hotelul Mercure Brașov se va deschide în trimestrul patru din 2017

Hotelul de patru stele Mercure Braşov Hotel & Spa, care va avea 120 de camere, va fi inaugurat în trimestrul patru al anului 2017, a anunțat Gilles Clavie, presedinte si CEO al Orbis Hotel Group. „Noul hotel va dispune de un restaurant cu terasă, două baruri, patru săli de conferință și un centru de afaceri. Pentru divertisment și relaxare, noul Mercure va oferi oaspeților săi o zonă de wellness (saună, hammam etc.), spa, centru de fitness și piscină. Viitoarea deschidere este rezultatul unui parteneriat de tip franciză, încheiat cu Barbati Invest Real Estate”, a mai declarat șeful grupului hotelier polonez care operează brandurile Sofitel, Pullman, M Gallery, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles si ibis Budget în Europa de Est.


Compania lui Barbati a depus acum doi ani un proiect la Ministerul Finanţelor Publice pentru obţinerea de fonduri guvernamentale pe schema de ajutor de stat pentru crearea de locuri de muncă în vederea realizării unui hotel care va fi operat sub brandul Hilton. Investiţia anunţată în acest hotel se ridică la aproximativ 10 milioane de euro, sperându-se ca ajutorul de stat obţinut de la Ministerul Finanţelor să fie de aproximativ patru milioane de euro.

„România este una dintre pieţele-cheie unde dezvoltarea va fi un focus pentru noi. Acestea sunt doar două oraşe (Braşov şi Arad – n. red.) în care vedem oportunităţi pentru dezvoltare, dar avem discuţii cu o mul-ţime de potenţiali parteneri. Obiectivul nostru este să devenim lideri pe piaţă“, a declarat Clavie. Orbis are în grijă managementul a şapte hoteluri de pe plan local: cele patru unităţi de trei stele Ibis, Novotel, Pullman şi Mercure, toate de patru stele. Unul singur este în proprietatea Orbis – Novotel, restul având în spate antreprenori locali.

Pasul făcut de grupul Orbis pentru extindere vine în contextul în care niciun lanţ nu a construit de la zero un hotel pe plan local, renovarea fiind cuvântul de ordine anul acesta în industrie. Grupul Orbis a preluat la începutul anului 38 de hoteluri din Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia şi România ale grupului Accor într-o tranzacţie de 142 milioane de euro. Grupul francez Accor deţine însă pachetul majoritar al acţiunilor în cadrul companiei poloneze listată pe bursa de la Varşovia.


sursa