top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Zilele Octopus – gastronomie fină pentru toți

Octopus este unul din cele câteva restaurante de gastronomie fină din București și chiar singurul cu o varietate semnificativă de preparate din pește și fructe de mare.

Deși pare simplu de definit, gastronomia fină nu e deloc ușor de realizat. Elementele care compun acest univers culinar sunt matematic precise: materie primă proaspătă de calitate, rețete unice create de artiști culinari, cromatică, plating. Nimic nu este negociabil, ceea ce, în mod natural, impune un anumit nivel de costuri.

Zilele Octopus – gastronomie fină pentru toți – este un prilej de sărbătoare. Timp de două zile, pe 28 și 29 ianuarie, restaurantul găzduit de casa lui Caragiale din strada cu același nume vine în întâmpinarea pasionaților de gastronomie. Planul este să păstreze totul la cel mai înalt nivel dar să reducă drastic nota de plată pentru prânz, cină sau orice alt moment al zilei considerați oportun pentru o astfel de experiență. 75 de lei este prețul meniului pentru acest eveniment, și este format dintr-o gustare, un fel principal și un desert, fiecare la alegere din cele mai populare opțiuni a la carte.


Gustare:

 • DOME OCTOPUS CARPACCIO - caracatiţă, mix de salate şi piure de lămâie

 • SCALLOPS SAINT JACQUES - Saint Jacques, terci de mămăligă cu lapte, baby spanac sote, clorofilă de spanac şi caviar de sfeclă

 • SEAFOOD SOUP - Saint Jacques, monkfish, caracatiţă,

 • creveţi roşii, şofran

 • FOAM OF CAULIFLOWER AND CRISPY CHORIZO - spumă de conopidă şi chorizo crocant

Fel principal:

 • SEAFOOD PACCHERRI - creveţi roşii, midii verzi, Saint Jacques, calamar, capere, măsline, caviar, sepie

 • MACKEREL FILLETS - file de macrou, piure de ardei roşu, mazăre, baby morcovi, emulsie de lămâie, pudră de măsline negre

 • GRILLED OCTOPUS - caracatiţă, trufe negre, piure de ţelină cu trufe, edamame, pudră de măsline negre, pământ de ulei de măsline

 • RED TUNA FILLET - file de ton roşu, edamame, ghimbir murat, wakame şi sos asiatic

Desert:

 • RASPBERRY CRÈME BRULEE AND ANGEL HAIR - crème brulee de zmeură şi "păr de înger"

 • CHOCOLATE TRIO - ciocolată albă, ciocolată neagră, ciocolată cu lapte

“Oamenii mănâncă pentru că le e foame. Eu vreau să gătesc ceva care îi face pe oameni să se oprească din mâncat”. Replica asta fantastică, rostită de Bradley Cooper în rolul unul Chef cu stele Michelin în filmul Burnt, m-a pus pe gânduri. Dacă în primă fază nu mi-a fost prea limpede ce a vrut să spună, apoi mi-am amintit că exact aşa am reacţionat când am gustat “foam of cauliflower and crispy chorizo” acum câteva luni la Octopus.

Asigură-te că nu ratezi această experienţă autentică de “fine dining” şi rezervă-ţi locul printr-un apel la 0766.248.004 sau completând formularul acesta: facebook.com/rest.octopus/app/684336108254110 ( Nu funcţionează de pe mobil ).