top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Trofeul „Cel mai bun Somelier al Romaniei 2016“ isi prelungeste perioada de inscriere

Asociatia Somelierilor din Romania impreuna cu Halewood Wines & Spirits anunta prelungirea cu o saptamana a perioadei de inscrieri la competitia Trofeul Someleriei Halewood Wines & Spirits, pana pe data de 7 martie 2016.


Concursul, aflat la a 14-a editie, a devenit deja o traditie pentru cunoscatorii şi degustatorii de vinuri, reprezentand un punct de reper pentru industria de profil din Romania. Trofeul Someleriei Halewood Wines & Spirits reprezinta una dintre cele mai de seama certificari acordate somelierilor, castigatorii putand reprezenta mai departe tara noastra la nivel international. Compania Halewood Wines & Spirits a sustinut continuu educatia somelierilor, fiind partenerul traditional al competitiei.

„Titulatura de somelier incepe sa capete din ce in ce mai multa substanta in Romania, pe masura ce educatia şi apetitul nostru ca popor pentru vin cresc. Suntem la a 14-a editie a acestei competitii, avem deja o traditie si ne aşteptam sa fim surprinşi de candidatii de anul acesta. Cred ca este o onoare pentru orice somelier sa reprezinte industria vinului din Romania la nivel international, iar aceasta va fi cea mai importanta recunoastere oferita in cadrul competitiei Trofeul Someleriei 2016”, a declarat Marius Bratu, Sales Manager Halewood Wines & Spirits Romania.


Candidatii dornici sa participe la competitie se pot inscrie pana pe data de 7 martie 2016, prin trimiterea unui CV la adresa info@somelieri.ro. Preselectia candidatilor va avea loc pana pe 10 martie, urmand ca ulterior, candidatii selectati sa fie invitati la training, intre 21 si 24 martie, la Pensiunea Rhein din Azuga. Semifinala va avea loc pe 24 martie, la Azuga, iar finala se va desfasura in Bucureşti, pe 25 martie 2016.


In organizarea evenimentului vor fi implicati si partenerii externi ai companiei Halewood Wines & Spirits: Concha y Toro (Chile), Marchesi di Frescobaldi (Italia), Gerard Bertrand (Franta), Trapiche (Argentina) si Torres (Spania).


Concursul se va desfasura sub auspiciile A.S.I. (Asociatia Internationala a Somelierilor).


sursa