top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Regulamentul concursului de gătit “Arena Bucatarilor Juniori”

Arena Bucătarilor, competiția gastronomică destinată bucătarilor profesioniști, și-a început periplul prin țară în căutarea celor mai talentați bucătari din România.

Cinci regiuni, trei finaliști, un singur câștigător al "Arenei", prima semifinală de la București se apropie cu pași repezi, înscrierile se pot face pe paginahttp://www.selgros.ro/inscriere-arena-bucatarilor-2016.


Pentru profesioniști și pasionați. De bunătățuri!


 

Regulamentul concursului de gătit “Arena Bucatarilor Juniori”


Ediţia I - 2016

 1. Organizator

Organizatorul concursului de gătit “Arena Bucatarilor Juniori” este Selgros Cash&Carry S.R.L. cu sediul în Braşov, Calea Bucureşti nr.231, jud. Brasov, CIF RO 11805367, J08/464/2001, prelucrare de date cu caracter personal conform notificarii A.N.S.P.D.C.P. nr. 3713, reprezentata legal de administratori: dl Alexandru Vlad și dl Herwig Arvay.

 1. Etape şi secţiuni

Vor fi organizate 2 etape (o etapa preliminara urmata de o perioada de training si o etapa finala) dupa cum urmeaza:

 • Etapa preliminară: 04.03. – 15.03.2016 (inscrieri online), care include toate magazinele Organizatorului din Romania (Băneasa, Pantelimon, Berceni, Drumul Taberei, Ploiești, Craiova, Constanta, Agigea, Galati, Braila, Bacau, Iasi, Suceava, Brasov, Cluj-Napoca, Tg. Mures, Oradea, Arad, Timisoara) în urma căreia vor fi selectați 8 finalisti ce vor participa la finala de la Bucuresti - 29 martie 2016 la magazinul Selgros Baneasa.

 • Partea de training: fiecare finalist va beneficia de o perioada de 5 (cinci) zile de training in bucataria unui chef cu renume in perioada 21 – 25 martie 2016

 • Etapa Finală: 29.03.2016 (eveniment public la București), la care vor participa cei 8 finaliști selectați. Evenimentul va avea loc in incinta magazinului Selgros Băneasa.

Prima etapa, trainingul si etapa finala vor avea loc conform mecanismului prezentat la cap.4, aspectele importante ale acestora urmand a fi prezentate prin pagina de socializare Facebook/ArenaBucatarilor si prin reprezentantii departamentului Relatii Clienti ai magazinelor de care apartin concurentii inscrisi.


 1. Concurenţi

La etapa preliminara se pot inscrie numai persoane cu varsta de maxim 21 de ani (anul nasterii 1995), care reprezintă si sunt confirmați de unitățile de gastronomie, sau sunt elevi la diferite scoli sau academii de profil gastronomic.

Pot participa la concurs persoanele fizice cu varsta de maxim 21 de ani (anul nasterii 1995) care nu sunt soti, rude sau afini, pana la gradul al III-lea (inclusiv) cu angajati ai Organizatorului. Înscrierile pentru etapa preliminara se fac astfel prin completarea formularului de inscriere online pe pagina http://www.selgros.ro/inscriere-arena-bucatarilor-2016 sau prin e-mail la adresa arenabucatarilor@selgros.ro (insotit de CV si poza personala a bucatarului).

La etapa finală, fiecaruia dintre cei opt concurenți calificați i se va repartiza în concurs 1 coechipier.


 1. Etapa preliminara și training-ul de specialitate

În etapa preliminara, inscrierea va constape cont propriu, fara suportarea de catre organizator a acestor cheltuieliÎnscrierile se vor putea face în următoarea perioada:

 • Pentru etapa preliminara: 04.03 ora 0.00 – 15.03.2016 ora 23.59

Concurenții se vor inscrie folosind formularul de pe site, sau trimitand urmatoarele materiale la adresa de e-mail arenabucatarilor@selgros.ro:

 • O fotografie cu produsul finit montat pe farfurie pentru servire – fotografia trebuie sa fie clara si luminoasa

 • Listă scrisă cu ingredientele și cantitățile necesare, rețeta fiind calibrată profesional pentru 4 (patru) porții

 • Descrierea procesului tehnologic de preparare sau trucuri proprii folosite

 • CV si poza persoanala a bucatarului


Fiecare concurent își asumă obligația de a deține acceptul restaurantului/hotelului/unității/a scolii sau academiei al cărui reprezentant este, pentru a concura în calitate de reprezentant al acestuia/acesteia și pentru ca organizatorul să folosească numele restaurantului/hotelului/unității în scopul promovării concursului. Orice pretenție decurgând din această obligație poate fi formulată numai impotriva concurentului, organizatorul fiind exonerat de orice răspundere față de restaurantul/hotelul/ unitatea gastronomică al cărui reprezentant este concurentul.

Fotografiile trimise trebuie să fie lipsite de conţinut şi limbaj violent, indecent sau obscen, să nu încalce legea, ordinea publică sau bunele moravuri, să respecte strict tema impusă de organizator, să nu prezinte explicit sigle ale altor comercianţi, să nu conţină sigle sau însemne ale partidelor politice şi să nu aducă atingere însemnelor naţionale sau ale autorităţilor publice. Se interzice introducerea in fotografie a reclamelor ori mesajelor de promovare pentru orice tip de produs/serviciu/site. Nu sunt permise fotografiile cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a nu lua în considerare fotografiile care încalcă regulile sus-menţionate pentru jurizarea participarii concurentului respectiv.

Prin participarea la prezentul concurs, participanții își dau acordul ca Organizatorul să utilizeze imaginile/fotografiile participante la concurs și să utilizeze numele restaurantului/hotelului/unității al cărui reprezentant este concurentul și imaginea persoanelor declarate câștigătoare în mod gratuit și fără niciun fel de pretenții materiale sau morale.

Inscrierile vor fi urmate de jurizarea retetelor si preparatelor inscrise online. Juriul pentru etapa preliminară și finala va fi compus din 3 chefi, avandu-l ca presedinte pe Chef Cezar Munteanu si un specialist in domeniul gastronomic.

Organizatorul va anunta finalistii in mediul online, folosind datele concurentilor: nume, prenume, vârsta, unitatea reprezentată prin canalele proprii de comunicare online. In urma jurizarii se vor selecta 8 bucatari care vor participa la finala de la Bucuresti de pe 29.03.2016. Toti cei opt finalisti vor beneficia de un training de 5 zile in perioada 21-25 martie, sub indrumarea unui Chef bucatar consacrat ales de juriu impreuna cu organizatorul. Cheltuielile aferente trainingului vor fi suportate de catre organizator.


 1. Organizare etapa finală

Finala va dura 3 (trei) ore si va ave loc in incinta magazinului Selgros Baneasa, în data de 29.03.2015 - interval orar 10.00 – 13.00.

La etapa finală vor participa (concurenți calificați din etapa preliminara). Concurenții etapei finale vor prepara pe loc un fel principal cu urmatoarele ingrediente impuse (muschi de vita fasonat- 1,25 kg, sfecla fiarta – 500 g, cartofi – 500 g). Lista ingredientelor şi cantităţile au fost stabilite de către membrii juriului împreună cu organizatorul. Pentru ingredientele auxiliare necesare realizarii preparatului final, concurentii au la dispoziţie atat ingredientele ce se vor afla in camara amenajata in zona de concurs cat si ingrediente pe care si le pot alege din magazin. Ingredientele auxiliare folosite trebuie sa nu modifice in proportie de peste 25% preparatul final. Pentru alegerea ingredientelor concurentii vor avea la dispozitie un timp limitat de 45 de minute. Toţi concurenţii înscrişi vor prepara în mod obligatoriu câte 5 (cinci) porţii din felul de mâncare stabilit mai sus, utilizând în mod obligatoriu toate ingredientele impuse. Neutilizarea tuturor ingredientelor impuse, duce la depunctarea concurenţilor. Preparatul final trebuie sa cantareasca intre 250 g si 300 g/farfurie. Farfuriile vor fi cantarite inainte de concurs cat si in momentul prezentarii preparatului. Modificarea in proportie de peste 25% a preparatului final si depasirea gramajului cerut duce la depunctarea concurentilor.


Organizatorul pune la dispoziţia concurenţilor, în mod gratuit, cantităţile de ingrediente pentru cele 5 (cinci) porţii si .


Etapa finală va fi organizată la București in cadrul magazinului Selgros Baneasa, în ziua de 29 Martie 2016 între orele 10.00 şi 13.00. Concurenţii vor trebui să fie prezenţi la locul concursului cel târziu la ora 09.00 pentru a primi aparatura si a pregati masa de lucru.

Organizatorul va pune la dispoziţia concurenţilor pe durata concursului câte un stand dotat cu câte două mese de lucru și aparatura de gătit necesară.

Pentru utilizare în concurs, organizatorul dotează fiecare stand cu următoarea aparatură:

 • Mixer vertical cu accesorii, fără bol de amestec 1 buc

 • Mixer de mână 1 buc

 • Blender 1 buc

 • Plită cu inducţie 2 buc

 • Cuptor electric cu convecție 1 buc

 • Câte un set format din 12 farfurii pentru prezentarea preparatelor.


Concurenţii trebuie să îşi asigure pe cont propriu (să vină pregătiţi cu) celelalte ustensile necesare pregătirii şi prezentării preparatelor culinare, fără suportarea de catre organizator a acestor cheltuieli.

Aparatele şi ustensilele puse la dispozitie de organizator si folosite la etapa finală rămân proprietatea acestuia şi trebuie predate în bună stare la finalul competiţiei.

Toate preparatele culinare se vor pregăti pe loc, exclusiv din ingredientele puse la dispoziţie de către organizator. În cazul în care concurenţii se prezintă în concurs cu preparate culinare care nu au fost preparate pe loc în cadrul concursului, acestea nu vor fi jurizate.

Organizatorul va asigura pentru concurenţii din oraşe îndepărtate de locul de desfăşurare a finalei concursului, cazare pentru maxim 1 persoana/concurent, din 28.03 – 29.03.2016, după nevoi şi la cererea concurentului, la hotel de 2 sau 3 stele, în regim single, cu mic dejun inclus. Concurentii care au nevoie de cazare vor trimite organizatorului pana cel mai tarziu in data de 22.03.2016. Pentru transportul la și de la locul desfăşurării concursului, pentru concurenţii din afara Bucureștiului, organizatorul va deconta combustibilul, la norma de 7,5 l/100 Km. Valoarea combustibilului va fi acordată sub formă de bonuri valorice pentru cumpărături în magazinele Selgros, valabile până la 31.10.2016.

După jurizare, preparatele culinare pot fi oferite spre degustare publicului. Este interzisă comercializarea acestora sau a oricăror altor produse sau preparate în cadrul concursului de către concurenţi.


 1. Jurizare

Pentru etapele preliminare și semifinale juriul va fi compus din trei persoane, avându-l ca președinte de juriu pe Dl. Cezar Munteanu, Chef Rotisseurs du Bailliage de Roumanie, Senior Lecturer in Gastronomy.

Pentru etapa finală, juriul va fi format din 5 persoane, avand ca presedinte de juriu un chef international si va avea componenta internationala.

Juriul va lua în considerare în cadrul jurizării cel puţin următoarele aspecte:

 1. Etapele preliminare

 2. Acuratețea și coerența rețetei, modul de prezentare a ingredientelor si al procesului de productie max. 20 puncte

 3. Ingeniozitatea max 10 puncte

 4. Aspectul produsului finit max. 30 puncte

 5. Semifinale si etapa finală

 6. IMPRESIA GENERALA

 7. Aspect si prezentare in farfurie (tinuta) max.15 puncte

 8. Creativitate max.15 puncte

 9. RESPECTAREA PRACTICILOR DE LUCRU CURENTE

(tehnici de lucru, transari, filetari)max.15 puncte

 1. ORGANIZAREA MESEI DE LUCRU max.10 puncte

 2. RESPECTAREA FOLOSIRII INGREDIENTELOR SI A TEMATICII DATE max.15 puncte

 3. PREZENTARE

 4. Gust max.25 puncte

 5. Armonie culoare in raport cu gustul max. 5 puncte

Conform regulamentelor concursurilor internaționale de gastronomie, ierarhia va fi stabilita de mediaaritmeticăapuncteloracordatede fiecaremembrualjuriului.

Concurentii accepta prin inscriere ca aprecierile juriului sunt personale si subiective, Organizatorul nefiind raspunzator pentru rezultatele concursului. Eventualele contestatii se vor adresa direct si exclusiv juriului.


 1. Premii


Etape preliminare:

Bucatarii concurenti in fiecare etapa preliminara, vor obtine cinci zile de trainingin bucataria unui chef bucatar consacrat.


Etapa finală:

Toţi cei opt concurenţi vor primi diplome de participare, iar primii trei in ierarhia stabilita prin punctajele acordate de juriu vor primi diplome şi premii. Premiile acordate vor consta în:

 • Locul I – Participare la concursul international “Les Chef en Or” noiembrie 2016, training de specialitate in bucataria unui chef consacrat si un cutit profesional de bucatarie in valoare de 450,74 lei (inclusiv TVA)

 • Locul II – un cutit profesional de bucatarie in valoare de 450,74lei (inclusiv TVA), un blender in valoare de 450,74 lei (inclusiv TVA)

 • Locul III – un cutit profesional de bucatarie in valoare de 450,74 lei (inclusiv TVA)

Castigatorul va beneficia de un training de specialitate in bucataria unui chef consacrat, in Romania. Organizatorul va suporta cheltuielile de deplasare, cazare si masa.

Câștigătorii vor semna pentru primirea premiului, iar în procesul verbal de predare-primire se va menționa componența fiecărui premiu.


Valoarea totală a premiilor acordate este de 1352.22 lei (inclusiv TVA).

 1. Dispoziţii finale

Prin completarea şi semnarea formularului de înscriere în concurs, concurenţii declară că au luat la cunoştinţă de prevederile prezentului regulament, sunt de acord cu acestea şi se angajează că le vor respecta întocmai, sub sancţiunea excluderii din concurs.


Deasemenea, în calitate de profesioniști în domeniul gastronomiei, concurenții poartă întreaga răspundere pentru respectarea normelor de igienă alimentară în prepararea și prezentarea produselor, precum și în ceea ce privește respectarea normelor de protecție a muncii, organizatorul declinându-și orice fel de răspundere.


Prin înscrierea în competiție, participanții își exprima acordul cu privire la transferul drepturilor de proprietate intelectuală asupra fotografiilor și filmărilor care se vor efectua de către concurenți sau de către organizator pe toată perioada desfășurării competiției și sunt de acord cu publicarea lor de către organizator.


Prin participarea la concurs, toti participanții și eventualii câștigători sunt de acord și se obligă să respecte și să se conformeze tuturor cerințelor și condițiilor impuse de Organizator prin prezentul Regulament, nerespectarea acestora atrăgând răspunderea personală și exclusivă a participanților și eventualilor câștigători.

Prin revendicarea premiilor de către persoanele declarate câștigătoare în cadrul concursului participanții sunt de acord cu prevederile prezentului regulament și sunt de acord ca numele și imaginea lor să fie făcute publice și folosite în scopuri publicitare, fără alte obligații sau plăți. Totodată, prin revendicarea premiilor având o valoare peste cea impozabilă potrivit Codului Fiscal, participanții persoane fizice sunt de acord ca datele lor de identificare să fie utilizate de Organizator pentru completarea declarațiilor pentru veniturile din premii și transmiterea acestor declarații către instituțiile abilitate.


Prezentul concurs va putea fi întrerupt în caz de forță majoră sau printr-o decizie a Organizatorului, decizie ce va fi anunțată public și care va respecta prevederile legale.


Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica sau schimba prezentul Regulament, urmând ca astfel de modificări să intre în vigoare numai după modificarea prezentului Regulament prin act adițional încheiat în aceeași formăși după anunțul prealabil de prezentare a acestor modificări.


Tuturor participanților le sunt garantate drepturile de acces, de intervenție și de opoziție, în conformitate cu prevederile Legii nr.677/2001, pentru care organizatorul este obligat ca în termen de 15 zile de la solicitare: să comunice informațiile solicitate, să comunice măsurile luate, cu respectarea opțiunilor solicitantului.

Selgros Cash & Carry S.R.L.