• Ala Dumitrache | Top Hospitality

Chef și Șef

Un restaurant este un mic univers compus dintr-un salon, meniuri, promovare, poziție, atmosferă, personal, toate elemente importante care gravitează în jurul celei cruciale: bucătăria. În mod natural, între cel care conduce întregul business și cel care conduce bucătăria ar trebui să fie o relație bazată pe încredere, comunicare și respect, o utopie la care cei mai curajoși dintre bucătari au încetat să mai spere și au pornit pe calea mai puțin convențională.


Vehiculează așadar tot mai des în ultima vreme ideea de Chef-Owner – bucătarul să fie și proprietar sau cel puțin acționar al restaurantului în care profesează. Ambele “job”-uri sunt teribil de grele iar cei care reușesc să le îmbine par niște super eroi cu șorț în loc de capă și cuțite de bucătărie pe post de arme. Superputerile lor sunt capacitatea de muncă, împărțirea în cinci locuri și gânduri deodată, munca de creație dar și rutina cotidiană; antieroul – timpul.


Sa cunoaștem sase restaurante unde Chef-ul este și Șeful iar pentru ei asta este în fiecare zi de muncă-extenuantă dar adorată rețeta succesului.

Joseph by Joseph Hadad

Deschis în primăvară lui 2013, restaurantul unuia din cei mai cunoscuți Chef-i de la noi este în zona pieței Charles de Gaulle într-o casă cu istorie, decorată modern, cu respect pentru trecut și detalii. Tipurile de bucătărie preferate sunt fusion, franțuzesc, mediteranean, seafood dar mai ales meniurile Signature. Până să ajungă aici, Chef și-a descoperit pasiunea pentru arta culinară în adolescență, în Ierusalim, de unde pleacă la începutul anilor ’90 să experimenteze și să învețe bucătăria în hoteluri de lanț din Germania, Boston, Londra și restaurante cu stele Michelin din Paris. În 1997 devine Executive Chef la “Casa Vernescu” de unde pleacă 14 ani mai târziu să-și împlinească visul de a conduce propriul restaurant. “Joseph” nu este însă o destinație, Chef implicându-se și în televiziune, dezvoltând cursuri de gătit, demonstrații, proiecte sociale, în prezent lucrând la propria carte de bucate.


În România este un mentor și o inspirație pentru industrie și nu numai, însă munca sa nu a trecut neobservată nici “afară”, în octombrie 2015 fiind premiat la Paris cu “Gold Quality Award”, în cadrul convenției mondiale “World Quality Convention”. Dincolo de mâncarea fantastică și oportunitatea pentru clienți de a experimenta “fine dining” în adevăratul sens al conceptului, Chef Joseph Hadad a creat o aură de perfecționism și creativitate în jurul “Joseph”, un loc în care fiecare membru al echipei e fericit să-și aducă aportul și în care fiecare pasionat de bucătărie visează să lucreze.


Rezervari: +40 753 999 333

Adresa: Str. Dr. Ion Cantacuzino Nr. 8, Sector 1, Bucuresti

Web: www.josephrestaurant.ro

Facebook: Joseph Restaurant

La Samuelle

Chef Sami Corodianu este proprietarul și cel care gătește zi de zi în restaurantul din piața Charles de Gaulle, la o stradă distanță de “Joseph”. Interiorul surprinde, pe zone, diverse locuri ale lumii și îți imprimă un “wanderlust” greu de controlat odată ce deschizi și meniul.


Rețete mai mult sau mai puțin cunoscute din România până-n Melbourne reușesc realmente să-ți dea impresia unei călătorii culinare. Spiritul ludic al întregului concept “La Samuelle” oglindește rebeliunea lui Chef Sami, un bucătar cu 20 de ani de experiență în numeroase restaurante din București și bucătar-șef într-un restaurant românesc foarte apreciat din centrul Madridului. Octombrie 2015 a fost momentul în care într-una din cele mai frumoase și umblate zone din București a apărut porecla căpătată cu mulți ani în urmă de Chef drept reclamă și invitație într-un restaurantul mult visat– “La Samuelle”.


Adresa: Piața Charles de Gaulle 3-5, București

Rezervari:0730 173 180

Web: www.la-samuelle.ro

Facebook: La Samuelle

Restaurant Cézanne by Cezar

Acționar și Chef este Cezar Munteanu, iar restaurantul de la o casă distanță de “La Samuelle” închide zona pietonală a trei din cele mai “de urmărit” restaurante din București. Clădire istorică plină de povești cu regi și amante, evidențiază prin decorul simplu și intim șemineul și scara sculptate de Constantin Brâncuși. “Cézanne” se deschide primăvară aceasta spre marea bucurie și curiozitate a fanilor lui Cezar Munteanu.


Chef Cezar a pornit pe calea gătitului profesionist în adolescență în restaurante și hoteluri din stațiunile estivale românești; mânat de ambiție și dragostea pentru bucătărie a urmat o serie de școli și specializări, ceea ce, împreună cu un talent incontestabil, l-au propulsat la scurt timp în poziția de bucătar șef pentru Ambasada României din Italia, SUA, și alte proiecte diplomatice.


Diverse colaborări cu reviste, televiziuni, evenimente cu impact național și internațional îl reprezintă. În plus, proiectul personal de consultanță, munca de profesor și mentor al tinerilor bucătari câștigători la concursuri internaționale și campaniile de promovare a mâncatului sănătos sau a conceptului de slow-food sunt câteva elemente care îl fac pe Chef Cezar un personaj complet al gastronomiei românești.


Adresa: Piata Charles de Gaulle Nr. 3

Rezervari: 0726 671 227

Facebook: Restaurant Cezanne

Muse Bistro

Chef Silviu Furdui și Chef Robert Pujină au preluat abia de câteva luni “Muse Bistro” din spatele Guvernului, l-au transformat într-un spațiu luminos, aerisit, boem în care prin bucătăria mediteraneană și aerul relaxat promovează sloganul: “gusturi fine, stări de bine & pahare pline”. Pe data de 2 aprilie, zi pe care o așteptăm cu interes, echipa Muse va sărbători relansarea noului concept gastronomic, rebrandingul locației, alături de noul meniu și degustarea acestuia împreună cu toată lumea.


Meniul Muse poartă semnătura lui Chef Siviu Furdui și se adresează celor care doresc să trăiască o experiență culinară unică și onestă. Este construit de cunoscători pentru cunoscători dar și pentru cei care sunt deschiși să își completeze cunoștințele gastronomice mergând, cu încredere, pe mâna unui bucătar de excepție, care știe, cu adevărat, ce înseamnă actul culinar.

Adresa: Str. Paris Nr. 17

Rezervari: 0740 123 455

Web: www.musebistro.ro

Facebook: Muse Bistro

240 Restaurant

Vrâncean autentic, hotărât în vorbă și fapt, Mihai Neacșu s-a angajat imediat după liceu într-un restaurant cunoscut din Focșani, ca în doi ani să ajungă să conducă bucătăria în care a început totul. Au urmat ani de învățat, din școli și din practică în restaurante din Europa, Anglia fiind țara în care a petrecut și a experimentat cel mai mult. În 2015, în paralel cu proiectul de consultanță, a lansat 240-conceptual food & plating și la scurt timp, 240 Restaurant & Wine Shop.


Într-o casă monument istoric renovată și decorată elegant, Chef Mihai Neacșu propune un meniu fusion cu focus pe specificul local. “Pe tot parcursul tău în bucătărie trebuie să înveți, să evoluezi, dar în același timp trebuie să înveți să spui și NU. Cu cât pronunți mai frecvent NU înseamnă că te-ai maturizat încă o treaptă.“, este ceea ce spune Chef într-un interviu și transmite prin farfuriile excelente cu care servește zilnic clienții restaurantului din Focșani. Fotografiile din social media cu preparatele sale, atitudinea intolerantă față de compromisuri și faima de bucătar excelent fac din 240 un restaurant “worth a special journey”.


Adresa: Tabacari Nr. 3, Focsani

Rezervari: 0786 225 999

Web: doipatruzero.ro

Facebook: Restaurant 240

Mica Elveție

Jakob Hausmann, elvețianul cucerit de România a devenit primul Chef-Owner de la noi acum aproape 20 de ani când a deschis varianta inițială de “Mica Elveție”. De la școala de bucătari din Zurich și până acum, trecând și prin mulți ani de condus și gătit în restaurantul propriu, Chef a dezvoltat o serie de proiecte legate de “cooking” și HoReCa – consultanță, evenimente, cursuri de gătit, rețete.


Restaurantul condus de bucătarul “Master in Culinary Arts” este din 2012 la parterul hotelului Europe Royale, la intrare în Centrul Vechi, un bistro iubit de bucureșteni și turiști deopotrivă. Pasionat de gătit, a adus în meniurile bucureștene în anii ’90 carnea servită pe piatră încinsă și alte rețete elvețiene, compunând meniul în jurul țării-mamă și în echilibru cu țara adoptivă. Pasiunea pentru business completează schema unui restaurant de succes – Chef Hausmann este în permanență atent, adaptabil și prevede dorințele clienților, cu o doză sănătoasă de realism. Bucuria și respectul pentru client, experiență, angajați, materie primă sunt valorile care au menținut și crescut “Mica Elveție” în toți acești ani.


Adresa: Strada Franceză 60, București

Rezervari: 021 224 5017

Web: www.micaelvetie.ro

Facebook: Mica Elvetie

Daca cunoasteti si alte restaurante unde Chef-ul este si patronul, asteptam de la voi un mesaj cu numele si denumirea localului. Sa auzim numai de bine! :)

382 afișare

Parteneri

© 2009 - 2020 Top Hospitality Copyright

Contact: 0726671227  

Email: laurentiu.mata@tophospitality.ro

Bucatari, ospitalitate, Hotel, Restaurant