top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Turismul viticol creste odata cu implicarea cramelor in promovare comuna

Peste 18 crame se aduna pentru a promova vinurile si turismul viticol din Romania. In perioada 14-16 mai, Revino.ro organizeaza targul REVINO – Descopera vinurile din Romania. Astfel, iubitorii de vinuri si cei interesati sa le descopere, alaturi de reprezentantii HoReCa si ai agentiilor de turism vor interactiona direct cu cramele mici si mijlocii din Romania, cu scopul de a afla detalii despre vinurile acestora, soiurile autohtone si posibilitatile de a practica turismul viticol. Cele 18 crame se reunesc in fata a peste 1.000 de vizitatori asteptati la eveniment intr-un cadru elegant care sa reflecte imaginea pe care vrem sa o avem la nivel national si international.

“Potentialul de dezvoltare a turismului viticol si de promovare a vinurilor din soiuri autohtoneeste unul foarte mare.” spune Alina Iancu, fondator CrameRomania.ro si ReVino.ro. “Din acest motiv, impreuna cu proprietarii de crame, ne-am propus sa crestem imaginea Romaniei la nivel de tara care poate sa atraga turistii straini si sa le aratam celor romani experientele de care se pot bucura in timpul liber.”


Vizitatorii REVINO – Descopera vinurile din Romania, fie ca sunt iubitori de vin sau persoane care au isi doresc sa il descopere, vor putea degusta din cele peste 100 de vinuri premium prezentate de cramele din Romania, dar si de cele internationale. Fiecare persoana va primi un pahar la intrare impreuna cu fisa pe care sa isi va putea nota parerile si preferintele despre vinurile degustate pe care le pot achizitiona la plecare.


“Pentru cei care vor sa afle mai multe detalii despre soiurile autohtone, dar si internationale, organizam o serie de masterclass-uri interactive. Astfel, oenologii vor compara vinurile din Romania cu cele din afara, vor dezvalui asocieri inedite cu diverse feluri de mancare, vor face cunoscute zonele viticole si cramele care isi deschid portile pentru turisti.” continua Alina Iancu.


Evenimentul REVINO – Descopera vinurile din Romania este unul premium, unde toate cramele prezente vor beneficia de aceleasi conditii si de standuri similare astfel incat diferentierea din partea vizitatorilor sa fie doar la nivel de calitate a vinurilor prezentate.


Costurile de participare la eveniment se incadreaza intre 50 si 90 lei pentru vizitarea standurilor si intre 150 si 200 lei pentru acces la masterclass-uri, iar biletele pot fi achizitionate atat online de pe www.winefair.revino.ro/visitors/tickets, cat si direct la eveniment. De asemenea, ziua de luni, 16 mai, este dedicata in exclusivitate sectoarelor HoReCa si turism, iar intrarea este pe baza de invitatie.


Pentru promovarea turismului viticol din Romania, Alina Iancu a dezvoltat proiecteleCrameRomania.ro (singura baza de date bilingva – romana si engleza – a cramelor din Romania),Revino.ro (agregator de tip Trip Advisor al cramelor si magazinelor specializate de vinuri – vinoteci si restaurante – din Romania).