La orice ora ai ajunge in Aviatorilor, peisajul urban este complet: masinile stau cuminti in ambuteiaj, corporatistii pasesc hotarat cu serviete in maini, politistii fac uz de fluiere cand e nevoie, copiii isi tarasc ghiozdanele, biciclisti, caini in lesa la plimbare, femei si barbati la jogging. In toata aceasta manifestare a vietii de oras mare, o casa cu arhitectura aparte ascunde din ianuarie 2016 in spatele fatadei impunatoare si neclintite, un haos organizat. In ultimele trei luni se renoveaza, regandeste, planifica, gateste, testeaza, intervieveaza pentru ceea ce urmeaza sa fie restaurantul Cézanne. Dincolo de pozitionarea fericita, proiectul acesta are toate atuurile pentru a face istorie in HoReCa romaneasca.
Daca despre traiul Regelui Carol al II-lea cu Elena Lupescu in aceasta vila impozanta se vorbeste cu o mandrie susotita, semineul sculptat de Constantin Brancusi din salonul principal stabileste o anumita conduita si respect tacit. Numele restaurantului, Cézanne, este mai mult decat o coincidenta de asemanare cu numele actionarului-Chef: Cezar Munteanu. Pictorul postimpresionist completeaza iubirea pentru arta manifestata deja in acest loc, fiind sursa de inspiratie pentru decor dar mai ales pentru viziunea gastronomica a lui Chef Munteanu, avand in comun diversitatea stilurilor.
Cei 27 de ani de activitate l-au adus pe Chef in postura actuala de a deschide propriul restaurant in care sa faca lucrurile cum isi doreste; 15 ani de experienta in Ministerul de Externe, proiectele de consultanta, aparitiile in emisiuni si proiectele de educatie, completate de activarea intr-un loc fix care ii poarta numele ii asigura pozitionarea corecta si mai clara in piata.
Conceptul gastronomic propus de Chef Cezar Munteanu se traduce in mod wildean „viata imita arta” pentru ca „chic cuisine” surprinde dragostea pentru bucataria franceza clasica, reinterpretata, imblanzita cu insertii din bucataria italiana. Este un stil care se bucura de succes in Occident, ca marturie a faptului ca oamenii nu mai cauta rigurozitate ci vor sa se bucure de ingrediente de cea mai buna calitate, gatite corect dar creativ, intr-o atmosfera relaxata. Cézanne si-a propus sa fie un restaurant calduros, in care Chef Cezar sa iasa cat de des sa intampine oaspetii, in maniera in care spaniolii au zis-o cel mai bine „mi casa es su casa”. In spatele cortinei, munca depusa de intreaga echipa se ridica la rang de obsesie, consultanta pe proiect fiind asigurata si de Laurentiu Mata-Tanase. Si in cazul acesta, constient sau nu, Paul Cézanne a fost o sursa de inspiratie, pictorul fiind cunoscut pentru sutele de ore petrecute in cautarea manierei perfecte de a transmite „aerul, lumina, obiectul, compozitia, personajele, contururile si stilul”.
Cézanne – „glamour de la cuisine” by Cezar – isi deschide portile luna aceasta, si isi propune sa fie un restaurant pentru publicul larg, cu un raport calitate-pret corect. Pregatit pentru mese mari si mici, evenimente corporatiste sau cine romantice, va fi cu certitudine o oaza de frumos si bun, un refugiu si o infuzie culturala in mijlocul agitatiei cotidiene.