top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png
  • Ala D

Cel mai scump vin romanesc - Titan by Liliac

Cel mai scump vin românesc costă 500 lei și poartă logo-ul cramei Liliac.

Nu orice logo ci o gravură în piele realizată în mai mult de o sută de ore, de un domn austriac specializat în gravura armelor de vânătoare. Licoarea e îmbuteliată într-o sticlă de tip Bordeaux ce cântărește aproape un kilogram, fiecare gest care însoțește acest vin sugerând “most premium”. Sticlele sunt numerotate subtil de mână până la 600 căci asta e suma care traduce “ediție limitată” în cazul acestei demonstrații de putere a cramei din Mureș.

Fetească Neagră este soiul autohton ales, acel tip de struguri “de copertă” așezați impecabil pe ciorchine, ținut 14 luni în baricuri de stejar-românesc, firește-și încă 18 luni în sticlă. Are un potențial de învechire de 8-10 ani, informație aproape inutilă pentru că nu-mi imaginez cine ar putea rezista unui vin atât de bun atâta vreme. Soiul, eticheta, mirosul, gustul fructat, sunt toate detalii ce scriu povestea acestui TITAN al vinurilor românești.

L-am descoperit într-o marți însorită, în prezența prietenilor cramei Liliac, a acționarilor amb Wine Company, Alfred Michael Beck, fiica lui, Amrei Margaret Beck și a unui meniu conceput special de Adrian Hadean.