top of page
CONFERINTA 2024 GASTRONEXT.jpg
Ala Dumitrache | TopHospitality.ro

Ce planuri are Cristi Șerb, câștigătorul emisiunii „Chefi la cuțite”!

Ioan Cristian Șerb are 22 de ani și toate coordonatele unui sportiv de performanță - siluetă, seriozitate, privire ageră și un bun simț parcă din alte vremuri. "Performanță" este cuvântul corect pentru a-l descrie însă domeniul în care excelează nu e sportul ci bucătăria. Cristi doar ce a câștigat prima ediție a show-ului culinar “Chefi la cuțite” iar pregătirea pentru această “olimpiadă” a început când majoritatea băieților descopereau adrenalina fumatului pe ascuns.



A gătit prima oară la 15 ani și de atunci nici că s-a mai oprit; liceul de profil Viilor i-a asigurat un bun început în bucătăriile profesioniste prin practica la restaurantul hotelului Radisson. Povestește cu nostalgie despre cei doi ani petrecuți în subordinea lui Doru Pastramă, unul din cei doi mentori ai săi. De la dânsul a învățat nu numai rețete și cum să mânuiască o tigaie ca un samurai ci și principii sănătoase de viață și meserie, despre umilință și mândrie, greșeli și câștig, toate sub coordonatele muncii asidue. CV-ul lui Cristi e completat de experiențe numeroase și diverse, ca ajutor de bucătar, apoi bucătar și bucătar-șef, în locații precum Howard Johnson, Berăria Siegfried, Salonul de evenimente al Casei Presei Libere, Cucina Borghese. Aici simt nevoia să repet că are doar 22 de ani. A părăsit fără să stea pe gânduri jobul unde coordona întreaga echipă a unui restaurant apreciat din București când a apărut posibilitatea de a lucra ca bucătar în subordinea lui Chef Joseph Hadad. Cristi visa măcar să-l cunoască pe Chef Hadad iar în ultimii doi ani, cu o pauză de câteva luni când a lucrat ca bucătar personal în Monte Carlo, Chef i-a devenit mentor și apropiat.


Atâtea aventuri în atâtea zone ale gastronomiei românești și internaționale au ridicat recent în Cristi o serie de întrebări pe care în ultimii șapte ani nu a avut timp să și le adreseze: “oare chiar sunt bun, talentat, profesionist?” “oare asta îmi doresc cu adevărat să fac?”. Dovedind din nou modestie și coloană vertebrală, a hotărât să-și testeze limitele prin participarea la “Chefi la cuțite”. Despre experiența concursului povestește râzând, copleșit de amintirea celor opt camere îndreptate spre el, de onoarea de a lucra cu Chef Sorin Bontea pentru care are un imens respect, și bucuria de a câștiga o competiție culinară sub privirile a sute de mii de telespectatori. Bineînțeles că l-am întrebat pe ce are de gând să cheltuiască banii, sperând mârșav măcar acum să se comporte ca un tânăr de vârsta lui și să-mi dea un răspuns superficial. Cristi mi-a spus, parcă mai serios ca oricând, că mai are atâtea de învățat, atâtea cărți de citit, atâtea lucruri de experimentat iar câștigul din concurs are unicul scop de a-i facilita eforturile.



Acum că nu mai are dubii în privința vocației alese la 15 ani, visează să ajungă la nivelul bucătarilor pe care îi respectă, să rămână în țara și să contribuie la evoluția gastronomiei românești. Ce este și mai admirabil e că își propune să învețe corect la rândul lui tinerii atrași de bucătărie, urmând modelul mentorilor săi. Un prim pas în această direcție este colaborarea cu restaurantul Mulino Corbeanca ce urmează să se deschidă în cursul lunii iulie. E vorba de o locație destinată uneia din cele mai premium comunități din țară, "care negreșit va atrage public și din afara ariei geografice targetate", adaugă Cristi cu un entuziasm molipsitor.

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos
Se caută videoclip...
Toate categoriile
Toate categoriile
Educatie
Entertainment
Music
NEWS
People & Blogs
Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.
00:00
Redă videoclipul

Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.

Top Hospitality
Curs VIDEO - Primul meu Food Truck
04:39:43
Redă videoclipul

Curs VIDEO - Primul meu Food Truck

Laurențiu Mâță
Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃
15:15
Redă videoclipul

Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃

TRU food
CELLI la Casa Boierului Din Deal
04:57
Redă videoclipul

CELLI la Casa Boierului Din Deal

Top Hospitality
LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021
21:47
Redă videoclipul

LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021

DOTTO TV
Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE
00:00
Redă videoclipul

Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE

Facebook page
Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021
03:26
Redă videoclipul

Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021

Antena 3
MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021
00:00
Redă videoclipul

MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021

RESTO
Top Culinary Trends 2016 - Interviuri
00:00
Redă videoclipul

Top Culinary Trends 2016 - Interviuri

Top Hospitality
Cum a fost la Street Food City, editia 2018
00:00
Redă videoclipul

Cum a fost la Street Food City, editia 2018

Top Hospitality
Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre
00:00
Redă videoclipul

Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre

pe-plus.ro
Despre sushi, cu chef Vova
00:00
Redă videoclipul

Despre sushi, cu chef Vova

pe-plus.ro
Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab
00:00
Redă videoclipul

Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab

pe-plus.ro
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T

Chefs Network - Romania
Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar
00:00
Redă videoclipul

Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar

pe-plus.ro
Motivele care stau in spatele succesului OSHO
00:00
Redă videoclipul

Motivele care stau in spatele succesului OSHO

pe-plus.ro
ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate
02:50
Redă videoclipul

ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate

pe-plus.ro
Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor
00:00
Redă videoclipul

Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor

pe-plus.ro
Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut  la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea  la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea la Ta...

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir
Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca
Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...

Chefs Network - Romania
Sous-Vide Workshop
00:00
Redă videoclipul

Sous-Vide Workshop

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad
Desert cu trabuc de foi.
TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad Desert cu trabuc de foi. TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras
Taste Ambassadors 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras Taste Ambassadors 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...

Chefs Network - Romania
The Recipe, Sezonul I, Ep. 2
00:00
Redă videoclipul

The Recipe, Sezonul I, Ep. 2

Chefs Network - Romania