top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Primul hotel ibis Styles din România va fi deschis anul viitor la Arad

Grupul hotelier Orbis din Polonia și partenerul său de dezvoltare FAB Industry au început lucrările de construcție la primul hotel ibis Styles din România, la Arad, care va fi inaugurat în al doilea trimestru din 2017.


Noul ibis Styles Arad va fi clasificat ca hotel de 3 stele, va avea 72 de camere, restaurant, lobby-bar, 3 săli de conferințe și o sală multifuncțională pentru evenimente și conferințe. Hotelul este situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, la 0,8 km de autostrada A1, la o distanță de numai 8 minute cu mașina de Aeroportul Internațional Arad și la 40 minute de Aeroportul Internațional Timișoara.

"Suntem încrezători că, prin introducerea în orașul nostru a unui operator hotelier lider la nivel internațional precum Orbis/AccorHotels și un nou brand hotelier internațional, dinamic și recunoscut, precum ibis Styles, consolidăm poziția Aradului, atât pe segmentul călătoriilor de afaceri, cât și pe cel al turismului recreativ." a declarat Flavius Balaj, proprietarul FAB Industry, compania care va deține hotelul. FAB Industry este parte a grupului Mr. FAB, cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul construcțiilor industriale. Odată cu deschiderea primului ibis Styles din România, grupul va intra în afaceri hoteliere.


Orbis mai are în plan deschiderea unui Mercure Hotel la Brașov.


Astfel, Orbis va ajunge la o rețea de 9 hoteluri pe piața locală, unde deține șapte hoteluri, cu peste 1.200 de camere, respectiv hotelul Pullman (World Trade Center), un Novotel, patru unități trei stele ibis (două în București și câte unul în Constanța și Sibiu) și un hotel Mercure, deschis anul trecut.


”România este o piață foarte promițătoare cu un mare potențial, una dintre piețele cheie din regiune și un element important al strategiei noastre de dezvoltare. Odată cu sosirea în România a ibis Styles, un brand hotelier dinamic, renumit la nivel internațional, dorim să aducem inovație și o nouă experiență hotelieră pentru oaspeți", a arătat Gilles Clavie, Președinte și CEO al Orbis Hotel Group.


Anul trecut, Orbis, principalul grup hotelier din Polonia, a semnat cu acționarul său strategic Accor un contract de preluare a 46 de hoteluri din șase țări din Europa, printre care și România și un contract master de licențiere. Acordul de licențiere acordă Orbis Group dreptul de a opera până în 2035, cu o exclusivitate de minimum zece ani, hotelurile Accor din 16 țări, inclusiv din România.


Dintre acestea, 38 de unități sunt operaționale și opt sunt proiecte în curs de dezvoltare, dintre care trei vor fi gestionate de grup, iar cinci vor fi francizate. Mai mult de trei sferturi dintre hoteluri sunt situate în capitalele țărilor.


Investitorul strategic al lui Orbis este Accor, cel mai mare operator hotelier din lume. Cu aproximativ 3.600 hoteluri și 470.000 camere, Accor este prezent în 92 de țări, cu mărcile Sofitel, Pullman, MGallery, Grand Mercure, Novotel, Suite Novotel, Mercure, Adagio, ibis, ibis Styles, ibis budget și hotelF1.


Etichete: