top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Lansare: Cartea bucătarului profesionist, autor Gabriela Berechet

”Cartea bucătarului profesionist”, concepută și redactată de Gabriela Berechet, va fi lansată oficial în data de 31 august 2016, orele 17.30, la Hotelul Yesterday, din București.

Lucrarea este este un ghid, un instrument cu ajutorul căruia bucătari, tehnologi, contabili și patroni pot înțelege mecanismul fin și particular al activității de producție culinară. În cele 600 de pagini, autoarea tratează aspecte diverse ale activității bucătarului profesionist: psihologie, nutriție, organizarea bucătăriei, planificarea meniului, știința alimentului, aspecte tehnologice ale activității de producție culinară, afacerea numită restaurant cu elemente de calcule necesare înțelegerii proceselor dintr-un restaurant, igienă, protecția mediului, siguranța și securitatea în bucătărie, estetică, cartea reiterează importanța profesională a bucătarului profesionist. Acesta este și motivul pentru care ”Cartea bucătarului profesionist” a fost foarte așteptată de breaslă, pe piață existând un vid editorial în acest sens.

Gabriela Berechet este una dintre cele mai recunoscute personalități ale gastronomiei românești, atât pe plan național cât și internațional. S-a implicat activ timp de mai bine de 20 de ani în dezvoltarea industriei ca secretar general al Asociației Naționale a Bucătarilor, Cofetarilor și Turismului, ca director al Companiei de Investiții pentru Turism, manager al echipei naționale a bucătarilor pentru competiții internaționale ca Olimpiada de la Erfurt, SIRHA, Campionatul Mondial al Bucătarilor. Gabriela Berechet este formator în specialitatea gastrotehnie, membru în juriul unor importante competiții naționale sau internaționale, autor de lucrări de specialitate, consultant.

”Cartea bucătarului profesionist” a apărut la Editura Imprima. La eveniment vor participa chefi de de renume național și internațional, prezentarea cărții fiind făcută de către editorul Narcis Vlad Barbu și Maestrul în Artă Culinară Horia Vîrlan. Evenimentul găzduit la Hotel Yesterday din București va fi acompaniat de produsele premium ale partenerilor, @SERVE I Clubul Cavalerilor și Parmafood, care și-au oferit suportul pentru reușita unui eveniment mult-așteptat.

PARTENERI: Palace Hotel SC BAILE GOVORA SA, CONTINENTAL HOTELS SA, DACTRUST, FUSION TECHNIQUE