Călin Ile (FIHR): Pierderile în...

01/06/2020

Corina Martin (FAPT): Solicitam...

17/03/2020

72 de evenimente de Street Food...

05/03/2020

ANBCT Romania a incheiat anul 20...

08/01/2020

Cele 7️ produse tradiționale din...

08/01/2020

Masterclass „Bella Italia” dedic...

04/12/2019

1/5
Please reload

Romania: 9 medalii la Olimpiada Gastronomica de la Erfurt

25/10/2016

Astazi s-au incheiat cele sase zile de competitie de la Olimpiada Culinara din Erfurt, unde echipele regionale si prticipantii individuali ce reprezinta Romania au scris istorie, printr-un numar record de medalii castigate:

 

Echipe Regionale:

Participanti individuali:

  • Corradi Chef Alessandro – 1 mențiune la Culinary Art, ,

  • Bratescu Daniel - ( Echipa  "Casa Boierului din Deal" ) 1 medalie de argint la Pastry Artistic,

  • Vera Maxim - ( Echipa  "Casa Boierului din Deal" ) 1 medalie bronz la Pastry Art

  • Alexandru Chitic ( Echipa  Delice Campina ) - 1 medalie de argint la Pastry Art.

 

 Olimpiada Culinara, cunoscuta si sub numele de Internationale Kochkunst Ausstellung, sau IKA, are loc o data la patru ani, incepand cu 1896 si este una din cele mai importante manifestari gastronomice la nivel mondial. Timp de patru zile, orasul Erfurt devine o adevarata Mecca a gastronomiei, un restaurant de dimensiuni impresionante, unde peste 2000 de Chef-i din peste 50 de tari, concureaza pe mai multe categorii: bucatarie calda, bucatarie rece, cofetarie, patiserie, arta decorativa din fructe si legume.

 

 Inca de la prima editie, Olimpiada Culinara s-a dovedit a angrena atata lume, energie si creativitate incat a devenit “trendsetter” culinar global. Numarul de participanti la concurs dar si de vizitatori este in crestere cu fiecare editie, in 2012 gazduind peste 24.000 de “turisti” iar aceasta este o confirmare a importantei si permanentei expansiuni a acestui eveniment.

 

  "Romania a a acaparat podiumul la Olimpiada Culinară ERFURT 2016. Echipele Belvedere-Brașov și Delice-Câmpina au intrat în concurs în cea de-a doua zi a olimpiadei. Medalia de aur a fost câștigată de Echipa Belvedere Brașov, care a obținut și o medalie de argint la categoria Patiserie. Echipa Delice-Câmpina a obținut medalia de bronz. În cea de-a treia zi a Olimpiadei, echipa din Câmpina, condusă de Carmela Dragomir, a câștigat și o medalie de argint. Alexandru Chitic, reprezentantul echipei, a realizat o piesă din ciocolată intitulată ”The Music of Pirates”. Aflată la prima competiție internațională, Casa Boierului din Deal a obținut un merituos loc 3 și medalie de bronz la categoria Patiserie și mențiune la Artă Culinară.

 

 Membrii echipelor:

  • Belvedere Brasov - liderul echipei, Chef Ioan Florescu, Lady Chef Ghisoi Cornelia, Paul Holhoș, Simona Preda, Toma Gabriela și Daniel Buzea;

  • Delice Campina - lidera echipei Carmela Dragomir, Hriapca Irina, Petronela Ciubotaru, Liviu Preda și Alexandru Chitic.

  • Casa Boierului din Deal - lidera echipei Lungu Cerasela, Kenan İnci, Gabi Kiki, Vera Maxim, Ecaterina Perfil, Mocanu Laura, Bratescu Daniel

Aceasta editie reprezinta cea mai bună performanță a echipelor din România in cadrul participarilor la Olimpiadei Culinare de la Erfurt: 1 medalie de aur, 3 medalii de argint, 3 medalii de bronz si 2 mențiuni.

 

Sursa imagini

 

Please reload

Parteneri