“Caju" este specia aceea de nuca in forma de semiluna, cu o lista impresionanta de proprietati si beneficii pentru sanatate si papilele gustative. Este de asemeni numele celui mai nou proiect “by Joseph Hadad”, Chef, om de televiziune, autor, a carui orice incercare de prezentare este redundanta in 2016. Denumirea “Caju” este simbolica, reprezentand specificul international-magrebian al celei mai noi locante din Bucuresti, precum si pasiunea lui Chef pentru detaliile care fac diferenta in gastronomie.
Amplasata in centrul capitalei si in plus, pe una din cele mai boeme strazi, in spatele Ateneului Roman (Nicolae Golescu 16), braseria Caju este, inainte de toate, un proiect foarte personal: “Visam demult sa deschid o braserie in centrul orasului, in care sa aduc in atentia gurmanzilor mancarea copilariei mele, o simfonie de arome si condimente si totodata atat de simpla. Am vrut sa ajung si la oamenii care nu vin sa manance la Joseph, sa dau posibilitatea cat mai multora, nu numai celor cu venituri mari, sa manance preparatele facute de mine.”
Meniul este compus din 40 de preparate, unele familiare consumatorului roman, bineinteles, cu amprenta personala a lui Chef Hadad dar si retete vechi de sute de ani reinterpretate intr-o maniera moderna: zacusca marocana din rosii cu usturoi, la tajine mugrabi, gatit timp de sapte ore, sau malabi, desert arabesc pe baza de lapte, smantana, scorțisoara, nucsoara, sirop de rodie si apa de trandafiri.
Pe masura meniului este si calitatea proiectului de design, pe de o parte sugerandu-se aceasta internationalitate prin diversitatea materialelor folosite: lemn, metal, beton, caramida, faianta alb-negru lucioase, stofa pentru canapele dar si elemente iconice pentru locatiile de tip braserie: scaunele, mesele, lustrele si lampile tip edisson. 60 de locuri sunt integrate firesc intr-o organizare pe trei zone, in functie de gradul de intimitate dorit sau, de cealalta parte, dorinta de a fi cat mai aproape de bucataria semi-deschisa sau barul construit anume pentru "Caju".
“Imi doresc enorm sa ajung la cat mai multi oameni cu gusturile pe care le creez, iar ei sa se simta la Caju ca acasa..” este o declaratie adusa in concret printr-o serie de zile “tematice” - martea se va gati couscous dupa o reteta marocana mostenita pe linie materna, vinerea va fi zi de peste haraimi, iar zi de zi - pastele, sosurile, carnea tocata vor fi toate facute in restaurant, de la zero.
Facebook: Caju