top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Parteneriat: Hotelierii din Republica Moldova vor să învețe de la români și vor veni la școlarizare

Hotelierii din Republica Moldova intenționează să dezvolte un parteneriat cu cei din România, de la care să învețe metodele de management folosite în cadrul diferitelor departamente: vânzări, rezervari, promovare, dar și lucrul cu personalul. Hotelierii din țara vecină vor veni anul viitor la specializare în hoteluri românești, după ce, la jumătatea lunii noiembrie, o delegație din Republica Moldova a vizitat mai multe unități de cazare din București, a anunțat într-un comunicat Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Reprezentanții hotelierilor din Republica Moldova au contactat în această toamnă FPTR, anunțând că sunt interesați să cunoască dotările camerelor și facilitățile acordate de hotelurilele românești, dar și metodele de management folosite în cadrul diferitelor departamente: vanzări, rezervări, promovare, dar și lucrul cu personalul.


Răspunzând acestei cereri, FPTR, în colaborare cu SKAL România, a organizat in perioada 17-21 noiembrie 2016 un infotur în București, pentru o delegație formată din reprezentanți ai hotelurilor din Republica Moldova.

"În prima fază au ajuns doar să viziteze hotelurile, dar ulterior, anul viitor, vor veni la școlarizare practică. Nu sunt multe lanțuri hoteliere internaționale în Republica Moldova, motiv pentru care hotelierii din această țară, care vor să ajungă la nivel european, s-au gândit că cel mai bine ar fi să învețe de la noi, pentru că hotelurile românești sunt competitive pe piața europeană", a declarat Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele FPTR.


Reprezentanții hotelurilor din Republica Moldova vor veni la școlarizare în unitățile de cazare membre ale FPTR, care vor dezvolta aplicații practice special pentru ei.


În cadrul infotur-ului din perioada 17-21 noiembrie, hotelierii din țara vecină au vizitat 11 hoteluri de 3, 4 și 5 stele, atât ale lanțurilor internaționale, cât și investiții românești, printre care Marriott, Radisson Blu, Novotel, Capital Plaza, Ambasador, Sheraton, Intercontinental, Venezia, Caro, Yesterday și Phoenicia Grand Hotel, care a fost gazda grupului. În programul vizitei a fost inclus un tur al orașului București, dar și restaurantele Hanul lui Manuc și Casa Berarilor, unde s-au servit produse tradiționale românești.


Pe lângă vizitele la hoteluri, reprezentanții grupului au vizitat și Târgul de Turism al României, unde au participat la o întâlnire în cadrul standului Autorității Naționale pentru Turism, unde s-a vorbit despre colaborarea foarte bună din ultima perioadă dintre România și Republica Moldova, în ceea ce privește turismul.


FPTR colaborează și cu agențiile de turism din Republica Moldova, care în perioada sărbătorilor de iarna vor trimite în hotelurile membre ale federației aproximativ 3000 de turiști. Sezonul turistic pentru moldoveni se încheie în data de 14 ianuarie 2017, când încă 2.000 de turiști moldoveni vor sărbători revelionul pe rit vechi. În primele nouă luni ale anului 2016, au sosit în România 47.170 de turiști moldoveni, cu 18% mai mulți decât în perioada similara a anului 2015.


Membrii FPTR au peste 33.000 de salariați și o cifră de afaceri cumulată de peste 5 miliarde de euro.


Etichete: