top of page
CONFERINTA 2024 GASTRONEXT.jpg
Laurenţiu Mâță

FPTR si HORA reactioneaza in cazul incidentului din club Bamboo

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) și Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) au semnat un comunicat de presă comun în care reacți-mează ferm în cazul incidentului regretabil din clubul Bamboo, când localul a fost mistuit de flăcări.

Redăm în totalitate comunicatul organizațiilor.

Suntem alături de toţi cei afectaţi de accidentul petrecut noaptea trecută în clubul Bamboo şi suntem pregătiţi să oferim sprijin şi suport. La rândul nostru, facem apel către întreaga industrie pentru urgentarea conformării tuturor operatorilor la normele legale de siguranţă la incendiu, aşa cum cei din asociaţiile noastre o fac deja. Cerem autoritatiilor să trateze cu maximă resposansabilitate şi calm aceasta situaţie, astfel încât să sprijine atât publicul, cat si operatorii din industrie pentru ca acestia sa activeze în condiţii de maximă siguranţă şi normalitate. Apreciem comunicarea şi sprijinul primit din partea Ministerului de Interne, dar şi din partea IGSU, astfel incat în ultimul an, ulterior tragediei de la COLECTIV, industria ospitalităţii a făcut paşi mari în ceea ce priveşte protecţia împotriva incendiilor. Mii de dosare au fost întocmite si depuse spre avizare şi autorizare către IGSU. Acest proces este de durată şi susţinem termenul de finalizare reglementat: iunie 2017. Acest termen nu împiedica IGSU să suspende activitatea acelor operatori care nu se conformează normelor precise de securitate la incendiu, precum si a documentaţiilor specifice de avizare. Progresul realizat in ultimul an de operatorii din industria HORECA, in cee a ce priveste situatiile de urgenta, este vizibil în România. Subliniem faptul că în cazul accidentului de ieri, toate persoanele aflate în incinta clubului au fost evacuate în siguranţă în 7-8 minute. Nu cunoaştem până în acest moment cauzele accidentului de ieri, posibilitatile pot fi multiple. Sunt accidente şi situaţii complet neprevăzute, independente de orice norme legale, care se pot întâmpla oriunde, oricui şi nu doar în industria HORECA. Sub nicio formă acest aspect nu absolvă niciun operator de obligativitatea respectării integrale a legilor, indiferent de domeniul în care activează. Tragem un semnal de alarma privind gestionarea corectă a situaţiei, inclusiv informarea corectă a publicului, pentru a evita orice formă de speculatie, care sa afecteaze atat industria HORECA, cât şi consumatorii.

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos
Se caută videoclip...
Toate categoriile
Toate categoriile
Educatie
Entertainment
Music
NEWS
People & Blogs
Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.
00:00
Redă videoclipul

Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.

Top Hospitality
Curs VIDEO - Primul meu Food Truck
04:39:43
Redă videoclipul

Curs VIDEO - Primul meu Food Truck

Laurențiu Mâță
Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃
15:15
Redă videoclipul

Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃

TRU food
CELLI la Casa Boierului Din Deal
04:57
Redă videoclipul

CELLI la Casa Boierului Din Deal

Top Hospitality
LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021
21:47
Redă videoclipul

LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021

DOTTO TV
Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE
00:00
Redă videoclipul

Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE

Facebook page
Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021
03:26
Redă videoclipul

Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021

Antena 3
MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021
00:00
Redă videoclipul

MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021

RESTO
Top Culinary Trends 2016 - Interviuri
00:00
Redă videoclipul

Top Culinary Trends 2016 - Interviuri

Top Hospitality
Cum a fost la Street Food City, editia 2018
00:00
Redă videoclipul

Cum a fost la Street Food City, editia 2018

Top Hospitality
Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre
00:00
Redă videoclipul

Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre

pe-plus.ro
Despre sushi, cu chef Vova
00:00
Redă videoclipul

Despre sushi, cu chef Vova

pe-plus.ro
Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab
00:00
Redă videoclipul

Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab

pe-plus.ro
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T

Chefs Network - Romania
Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar
00:00
Redă videoclipul

Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar

pe-plus.ro
Motivele care stau in spatele succesului OSHO
00:00
Redă videoclipul

Motivele care stau in spatele succesului OSHO

pe-plus.ro
ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate
02:50
Redă videoclipul

ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate

pe-plus.ro
Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor
00:00
Redă videoclipul

Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor

pe-plus.ro
Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...

Chefs Network - Romania