top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

LILIAC a prezentat noua eticheta a vinurilor young. LILIAC 2016

Crama LILIAC, a organizat la inceputul acestui an petrecerea Wine and the City, dedicata brandului young.LILIAC, ocazie cu care a fost prezentata noua eticheta de vin. Eticheta a fost selectata in urma concursului anual, devenit deja traditie, prin care sunt provocati toti tinerii creativi, sa imagineze eticheta pentru urmatorul an, pornind de la premisele brandului. Prin acest demers, echipa LILIAC isi propune sa sustina si sa incurajeze tinerii creativi, sa aiba curaj, sa se faca vazuti si sa experimenteze diverse proiecte in care isi pot etala talentul.


Eticheta din acest an, aleasa dintre zeci de etichete propuse de tineri designeri, scoate in evidenta esenta young.LILIAC. Un vin creat pentru tinerii curiosi sa descopere universul vinului, care au o viata sociala activa si apreciaza calitatea.


Propunerea creativa castigatoare ii apartine lui Mihai Lacatusu, un tanar designer extrem de talentat, student la Universitatea de Arte din Bucuresti. Viziunea lui Mihai reprezinta perfect valorile brandului young.LILIAC. Urban, cool, nonconformist, liber, atribute regasite in stilul de viata al generatiei tinere.

Vinul young.LILIAC este un veritabil curator de emotii si poate fi considerat un instrument de initiere a tinerilor in lumea fascinanta a vinului, avand insa grija sa nu-i dezamageasca nici pe amatorii avizati.

young.LILIAC poate fi gasit in 3 cupaje racoritoare:


  • young.LILIAC Fresh – produs dintr-un coupage de Sauvignon Blanc & Feteasca Alba. Culoarea galben pai cu puternice reflexii verzui indică un vin tânăr și proaspăt. Vinul se deschide cu arome de agrișe și note ierboase. Are o mineralitate ridicată și o aciditate bună. Pe cerul gurii se simt aromele citrice, cu note de mere verzi. Este un vin recomandat cu bucătaria mediteraneeană, bazată pe pește și fructe de mare.Alegerea perfectă pentru branzeturile proaspete sau maturate.

  • young.LILIAC Fruity - Sauvignon Blanc & Feteasca Regala. Si in acest coupaj, culoarea galben pai indică un vin tânăr. Aromele intense fructate, cu note de piersică și trandafiri te surprind la miros. Pe cerul gurii aciditatea bine definită se combină perfect cu corpul rotund, desăvârșit de post gustul fructat. Este un vin proaspăt recomandat cu preparate din carne gătite în stil clasic sau asiatic, cu salate ușoare sau paste cu sos alb

  • young.LILIAC LightRose - Feteasca Neagra & Merlot. Culoarea delicată somon indică un vin rosé ușor. La nas aromele de capsuni sunt completate de notele florale. Vinul are un corp ușor, o aciditate medie și arome de fructe roșii.


Despre LILIAC

În zilele noastre, Liliac reînvie tradiţia seculară pe care Transilvania o are în viticultură. Peisajul secular şi tehnica modernă crează, pe cele 52 de hectare, o simbioză perfectă. Aici sunt create vinuri autohtone, care cuceresc prin rafinament şi complexitate. Indiferent dacă sunt albe, roşii, roze sau irezistibil de dulci, de fiecare dată când deschidem o sticlă de Liliac, experienţe incredibile sunt pe punctul de a fi descoperite.

Astfel, în vinurile Liliac, pe lângă soiurile traditionale româneşti, culeşi cu multă migală şi dragoste, se regăseşte și un procent semnificativ de experienţă austriacă. Iar sub îndrumarea specialistului Rudolf Krizan, care a studiat ani de zile diversele aspectele ale producerii vinului, atat lucrarile din cadrul podgoriei, cât şi cele din cramă se ridică la cel mai înalt grad de profesionalism. Vorbim aşadar despre un consorţiu al pasionaților de vin, care subliniază standardele ridicate ale vinului Liliac.