top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Măsuri după incendiul din clubul Bamboo: Proprietarii de baruri, cluburi, restaurante, hoteluri, obl

Proprietarii de cluburi, baruri, restaurante, cinematografe, hoteluri, pensiuni, teatre și alte unități publice care nu au încă autorizația de securitate la incendiu vor fi obligați ca, până la obținerea documentului, să monteze la ușă un panou prin care clienții să fie avertizați, înainte de a intra, că spațiul funcționează fără autorizație, stabilește un proiect discutat acum în Parlament, având ca argument incendiul de la clubul Colectiv, dar și pe cel înregistrat recent la clubul Bamboo.


«Acest spațiu funcționează fără autorizația de securitate la incendiu»”, este textul pe care parlamentarii vor să îl impună proprietarilor, sub sancțiunea unei amenzi consistente, și pentru care au pregătit deja și culoarea literelor, astfel încât clienții să știe la ce riscuri se supun dacă intră, după modelul avertismentelor de sănătate de pe pachetele de țigări.


Argumentul pornește de la considerentele că normele juridice introduse până acum nu au fost suficiente pentru a preveni decese în urma incendiilor și că, din punct de vedere statistic, riscul de incendiu rămâne cel mai frecvent tip care poate genera situații de urgență.


Parlamentarii amintesc că, după incendiul din clubul bucureștean Colectiv, Guvernul Ponta a introdus, prin ordonanță de urgență, obligația obținerii de către proprietarii de cluburi, baruri, restaurante și alte unități publice a unei autorizații de securitate la incendiu. Autorizația trebuia obținută până la 31 decembrie 2016, pentru construcțiile și amenajările care au fost puse în funcțiune fără acest act administrativ.


Ulterior, invocând lipsa personalului specializat care trebuie să emită autorizațiile, Guvemul Cioloș a prelungit termenul pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu, până la 30 iunie 2017.

“Dar incendiul de la clubul Bamboo demonstrează încă o dată că accidentele se pot întâmpla oricand”, afirmă parlamentarii.

Citeste restul articolului pe Profit.ro