• Laurenţiu Mâță

Bucătarii brașoveni au câștigat categoria „Platou festiv” din cadrul GastroPan 2017

Ultima zi GastroPan 2017, a reprezentat cireașa de pe tort nu doar în ceea ce privește inovațiile, tehnologiile profesionale și demonstrațiile interesante la standurile expozanților pregătite pentru vizitatori, ci și în ceea ce privește factorul de atracție pe care îl reprezentau numeroasele platouri festive culinare și sculpturile din fructe și legume aduse la secțiunea de gastronomie a Concursurilor GastroPan.

Cei mai pricepuți și experimentați chefi și bucătari artiști din România au participat la concursurile de gastronomie care au avut loc sâmbătă, 25 martie în cadrul expoziției GastroPan, la Sibiu.


La secțiunea de Gastronomie a Concursurilor GastroPan 2017 s-a premiat cel mai reușit, apetisant și sănătos platou culinar pregătit individual, dar și cel mai elegant și estetic platou festiv creat de o echipă de bucătari, precum și cele mai uimitoare creații artistice ale celor mai talentați sculptori în fructe și legume. Preparatele, adevăratele operele de artă ale concursurilor culinare au fost evaluate de un juriu format din chefi recunoscuți, premiați la numeroase concursuri culinare mondiale de referință și lideri ai asociațiilor profesionale naționale și internaționale.


La categoria Platou festiv pregătit de către o echipă de bucătari câștigătoarea a fost echipa de la Hotelul Belvedere din Brașov.

Bucătarii au prezentat un platou cu pește, savarină cu fructe de mare coaptă și glasată cu unt de homar, terină din file Halibut cu creveți, edamame și spanac, somon marinat cu cremă de hrean, alge marine în mantie de praz infuzat în consomme de legume cu curry, batog din coadă de Monk fish.


În afară de aceste preparate lucrarea câștigătoare a mai conținut ca și garnitură biscuiți de orez cu sepie, semisferă din buillabase cu legume și cilindru din file de șalău, millefolie din dovleac cu cremă de brânză de capră și legume, panna cotta din lapte de capră cu legume, mixt de salată cu legume și sosuri de leurdă cu hrean și de muștar cu mascarpone cu curry și salsa de avocado cu mango ușor picantă.


Pe locul 2 s-a clasat o echipă de bucătari de la Luther Brasserie, tot din Brașov.

137 afișare

Parteneri

© 2009 - 2020 Top Hospitality Copyright

Contact: 0726671227  

Email: laurentiu.mata@tophospitality.ro

Bucatari, ospitalitate, Hotel, Restaurant