top of page

Bucătarii brașoveni au câștigat categoria „Platou festiv” din cadrul GastroPan 2017

Ultima zi GastroPan 2017, a reprezentat cireașa de pe tort nu doar în ceea ce privește inovațiile, tehnologiile profesionale și demonstrațiile interesante la standurile expozanților pregătite pentru vizitatori, ci și în ceea ce privește factorul de atracție pe care îl reprezentau numeroasele platouri festive culinare și sculpturile din fructe și legume aduse la secțiunea de gastronomie a Concursurilor GastroPan.

Cei mai pricepuți și experimentați chefi și bucătari artiști din România au participat la concursurile de gastronomie care au avut loc sâmbătă, 25 martie în cadrul expoziției GastroPan, la Sibiu.


La secțiunea de Gastronomie a Concursurilor GastroPan 2017 s-a premiat cel mai reușit, apetisant și sănătos platou culinar pregătit individual, dar și cel mai elegant și estetic platou festiv creat de o echipă de bucătari, precum și cele mai uimitoare creații artistice ale celor mai talentați sculptori în fructe și legume. Preparatele, adevăratele operele de artă ale concursurilor culinare au fost evaluate de un juriu format din chefi recunoscuți, premiați la numeroase concursuri culinare mondiale de referință și lideri ai asociațiilor profesionale naționale și internaționale.


La categoria Platou festiv pregătit de către o echipă de bucătari câștigătoarea a fost echipa de la Hotelul Belvedere din Brașov.

Bucătarii au prezentat un platou cu pește, savarină cu fructe de mare coaptă și glasată cu unt de homar, terină din file Halibut cu creveți, edamame și spanac, somon marinat cu cremă de hrean, alge marine în mantie de praz infuzat în consomme de legume cu curry, batog din coadă de Monk fish.


În afară de aceste preparate lucrarea câștigătoare a mai conținut ca și garnitură biscuiți de orez cu sepie, semisferă din buillabase cu legume și cilindru din file de șalău, millefolie din dovleac cu cremă de brânză de capră și legume, panna cotta din lapte de capră cu legume, mixt de salată cu legume și sosuri de leurdă cu hrean și de muștar cu mascarpone cu curry și salsa de avocado cu mango ușor picantă.


Pe locul 2 s-a clasat o echipă de bucătari de la Luther Brasserie, tot din Brașov.

Etichete:

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos
Se caută videoclip...
Toate categoriile
Toate categoriile
Educatie
Entertainment
Music
NEWS
People & Blogs
Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.
00:00
Redă videoclipul

Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.

Top Hospitality
Curs VIDEO - Primul meu Food Truck
04:39:43
Redă videoclipul

Curs VIDEO - Primul meu Food Truck

Laurențiu Mâță
Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃
15:15
Redă videoclipul

Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃

TRU food
CELLI la Casa Boierului Din Deal
04:57
Redă videoclipul

CELLI la Casa Boierului Din Deal

Top Hospitality
LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021
21:47
Redă videoclipul

LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021

DOTTO TV
Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE
00:00
Redă videoclipul

Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE

Facebook page
Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021
03:26
Redă videoclipul

Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021

Antena 3
MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021
00:00
Redă videoclipul

MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021

RESTO
Top Culinary Trends 2016 - Interviuri
00:00
Redă videoclipul

Top Culinary Trends 2016 - Interviuri

Top Hospitality
Cum a fost la Street Food City, editia 2018
00:00
Redă videoclipul

Cum a fost la Street Food City, editia 2018

Top Hospitality