top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

A fost lansata ROFTA - Asociatia Romana de Food Truck

Peste 100 de detinatori de Food Truck-uri, au fost prezenti la lansarea Asociatiei Romana de Food Truck. Fondata in Martie 2018, ROFTA isi propune sa devina principala organizatie a operatorilor de food-truck din intreaga tara. Scopul Asociatiei Romane de Food Truck este promovarea culturii culinare prin educatie, competitie si socializare.


La eveniment au participat cei mai importanti jucatatori din piata de Street Food, piata aflata inca la inceput de drum. Dacă în urmă cu 3 ani existau doar 20 de Food Truck-uri, astăzi numărul lor a crescut de zece ori si se pare ca acest trend va fi mentinut si pentru urmatoarea perioada. Aşa că s-a creat o reală nevoie de introducere a unor noi reglementări, astfel că principalele obiective ale asociației sunt legate de normalizarea și definirea activității comerciale a unui food truck, oferind sprijin și informații relevante autorităților pentru crearea unui cardu legislativ de funcționare și operare.

Adi Hădean: “Un festival de street food e un festival al nişelor alimentare. Asta întâlneşti. Nu am prea văzut mici şi bere şi mi se pare că e păcat, e una dintre valorile noastre naţionale şi ar fi frumos de exploatat.”

Cultura street food-ului a pătruns de câțiva ani în România și odată cu ea au apărut și primele food truck-uri. Nevoia unei asociații a apărut încă de la început, însă ea s-a cristalizat doar astăzi. Fondată în Martie 2018, ROFTA - Asociația Română de Food Truck își propune să devină principala organizație a operatorilor de food-truck din întreaga țară. Scopul Asociației Române de Food Truck este promovarea culturii culinare prin reglementare, educare, competiție și socializare.


Mădălin Simion: “Una dintre cererile pe care le are un restaurant este să aibă toalete mixte, ceea ce nu se poate pentru un food truck. Scopul nostru principal este să putem funcţiona în legalitate oriunde, apoi să ne găsim spaţiile în care vom putea funcţiona.”


Apare astfel o meserie nouă, un model nou de comerciant, care astăzi nu este definit după regulile Uniunii Europene, ci după legislația restaurantelor și a comerțului ambulant post decembrist. Mai mult de atât, ROFTA și-a propus să se infrățească cu asociațiile de profil, atât din Europa, cât și de peste ocean pentru a beneficia de experiența unor investitori care au mai mulți ani la activ în acest domeniu nou pentru România. Membrii fondatori ai ROFTA sunt: Arrosticini, Camionetta, Circus Pub, Drunken Squid, Furgoneta, Gourmet Street Food, La Finca Alioli, M'eat, Smokin’Pig, Ză German WurstWagen.In acest an vor avea loc in Romania peste 30 de evenimente dedicate Street Food-ului, in marile orase precum, Bucuresti, Cluj, Constanta, Timisoara, Craiova, Sibiu, Oradea, Iasi, Brasov, si multe altele. Aceste evenimente s-au bucurat de sustinerea autoritatilor locale dar si de publicul tanar, care pe langa multele oferte de mancare, deserturi si bautura, au avut parte si de divertisment de cea mai buna calitate.


Info, inscrieri si regulament: www.rofta.ro