top of page

Digitalizare și food delivery la CNIO 2018

A avut loc a doua ediție a Conferinței Naționale a Industriei Ospitalității organizată de Hora România și Hospitality Culture Institute. În două zile evenimentul a adunat peste 250 de participanți din HoReCa. Printre invitați s-au numărat Bogdan Trif, Ministrul Turismului, Eugen Orlando Teodorovici, Ministrul de Finanțe, Dragoș Petrescu, Președinte Hora, Dragoș Anastasiu, General Manager Eurolines Grup, David Bosshart, CEO Gottlieb Duttweiler Institute, Stephane Garelli, expert în competitivitate și Managing Director al Forumului Economic Mondial de la Davos timp de 13 ani, Antonio Barradas, Global Head of Takeaway.com Delivery, Filip Nuytemans, General Manager Western Europe Uber Eats.


S-a discutat despre digital și delivery în HoReCa, de la impozitarea bacșișului si starea centrului vechi bucureștean la Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană în 2019, viitorul industriei de food delivery, modelul de business Uber Eats și Takeaway.com, resursa umană și provocările pe care le ridică în industrie, GDPR și impactul său în ospitalitate, agregatorii de food delivery versus proprietarii de restaurante.


În prima zi a Conferinței dezbaterile au pornit de la temele mari Gastronomia, noua strategie în turismul românesc, Research Food Service 2017, primul studiu din sector 100% românesc realizat de Hospitality Culture Institute, fiscalitate, delivery și tehnologie. Tot în prima parte a evenimentului au avut loc discursurile lui David Bosshart, CEO GDI Institute din Elveția și Antonio Barradas, Head of Takeaway.com Delivery. Ziua s-a încheiat cu Mugur Mihaescu, Mircea Dinescu și Liviu Popescu, Fratelli Group, într-o discuție savuroasă despre avantajul sau dezavantajul de a fi persoană publică atunci când lansezi un business în ospitalitate. Unul dintre cele mai dezbătute subiecte ale zilei a fost sectorul de food delivery, unul în plină dezvoltare în lume și în România după ce doi dintre cei mai importanți jucători mondiali au pătruns și pe piața noastră anul acesta.


Stephane Garelli, una dintre cele mai importante voci internaționale în competitivitate economică, fost managing director al Forumului Economic Mondial de la Davos timp de 13 ani, professor emeritus și consultant economic pentru companii private și state din lumea întreagă a deschis cea de-a doua zi a Conferinței. A urmat o dezbatere despre formarea profesională din industria ospitalității, despre taxele prea mari și problema muncii externe. „Vrem să schimbăm această părere despre industria ospitalităţii, cum că ar fi un job temporar. Să putem avea cultura de a putea intra din tinereţe în industria ospitalităţii şi să putem ieşi la pensie ca o persoană demnă", a spus Dragoș Petrescu, președintele HORA.


Digitalizarea a fost ultima temă atacată. S-a discutat despre mediile de informare ale consumatorilor, despre penetrarea agregatorilor pe piață, despre modele de business de succes. „Peste tot în lume, review-urile au credibilitate mai mare decât advertisingul. Business-urile trebuie să îmbrățișeze această opțiune, chiar dacă au mai puțin control asupra rezultatelor”, a spus Lucian Dumitrescu, CEO Digital Star.

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos
Se caută videoclip...
Toate categoriile
Toate categoriile
Educatie
Entertainment
Music
NEWS
People & Blogs
Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.
00:00
Redă videoclipul

Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.

Top Hospitality
Curs VIDEO - Primul meu Food Truck
04:39:43
Redă videoclipul

Curs VIDEO - Primul meu Food Truck

Laurențiu Mâță
Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃
15:15
Redă videoclipul

Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃

TRU food
CELLI la Casa Boierului Din Deal
04:57
Redă videoclipul

CELLI la Casa Boierului Din Deal

Top Hospitality
LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021
21:47
Redă videoclipul

LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021

DOTTO TV
Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE
00:00
Redă videoclipul

Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE

Facebook page
Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021
03:26
Redă videoclipul

Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021

Antena 3
MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021
00:00
Redă videoclipul

MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021

RESTO
Top Culinary Trends 2016 - Interviuri
00:00
Redă videoclipul

Top Culinary Trends 2016 - Interviuri

Top Hospitality
Cum a fost la Street Food City, editia 2018
00:00
Redă videoclipul

Cum a fost la Street Food City, editia 2018

Top Hospitality
Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre
00:00
Redă videoclipul

Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre

pe-plus.ro
Despre sushi, cu chef Vova
00:00
Redă videoclipul

Despre sushi, cu chef Vova

pe-plus.ro
Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab
00:00
Redă videoclipul

Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab

pe-plus.ro
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T

Chefs Network - Romania
Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar
00:00
Redă videoclipul

Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar

pe-plus.ro
Motivele care stau in spatele succesului OSHO
00:00
Redă videoclipul

Motivele care stau in spatele succesului OSHO

pe-plus.ro
ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate
02:50
Redă videoclipul

ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate

pe-plus.ro