top of page
CONFERINTA 2024 GASTRONEXT.jpg
Adrian Neag - Anbct Romania

Alin Barabancea este marele castigator al Cupei Sibiului in Artă Culinară 2018 – Arome din Sibiu

Duminică, 19 august , Piața Mare a Sibiului a fost gazda a două evenimente gastronomice live de excepție : Cupa Sibiului în Artă Culinară 2018 – Arome din Sibiu și finala European Young Chef Award 2018 Sibiu.

Competitia Cupa Sibiului în Artă Culinară a fost organizată de Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism A.N.B.C.T.- România, în colaborare cu Consortiul SIBIU Regiune Gastronomica Europeana 2019 , sub patronajul World Association of Chefs Societies. A beneficiat de sprijinul partenerilor Bilancia România, Crama Gârboiu și Solina Group România.

Din cei 24 de concurenți înscriși în faza preliminară, organizatorii a selectat 6 finaliști, pe baza rețetelor propuse de aceștia. Ca și probă principal de concurs, concurenții au trebuit să pregătească 1 main course pentru 2 persoane gătite la cald şi prezentate la cald. S-au expus individual pe câte o farfurie. Felul de bază s-a prezintat cu salată şi/sau sos. Salata şi sosul au putut fi prezentate lângă felul de bază sau ataşate în recipiente (platouri) separate.

Tip de rețetă impusă – obligatoriu concurentii au trebuit să prezinte organizatorilor si să pregătească in cadrul competitiei o rețetă tradițională din zona Sibiului, în prezentare și reinterpretare modernă, cu păstrarea gustului preparatului original. Concurenții au prezentat la jurizare istoria si modul de preparare a rețetei originale , precum și care sunt elementele noi aduse in tranformarea preparatului. Toate preparatele culinare au fost pregătite pe loc, exclusiv din ingredientele puse la dispoziţie de către organizator, cu excepția celor care au avut permisiunea să fie preparate anterior.

Foto: castigatorul locului 1 - Alin Barabancea

Jurizarea a fost destul de dificilă, dat fiind punctajul foarte apropiat al concurenților. În urma deliberărilor, clasamentul a fost următorul :

Mențiune : Rotar Ionuț – Păstrăv cu legume

Jurizarea a fost destul de dificilă, dat fiind punctajul foarte apropiat al concurenților. În urma deliberărilor, clasamentul a fost următorul : Mențiune : Rotar Ionuț – Păstrăv cu legume Mențiune : Iacob Adrian – Mușchiuleț de berbecuț Mențiune și Premiu Special al Juriului : Erdei Lorant – Vuțene cu spumă de zmeură și piure de mentă – a primit ca și premiul selectarea în lotul național seniori de bucătari care va reprezenta România la Cupa Culinară Internațională a Serbiei de la Novi Sad din septembrie 2018 Locul 3 : Ștefan Dan – Mușchiuleț de porc cu piure de țelină și sos gulyaș - selectarea în lotul național juniori de bucătari care va reprezenta România la Cupa Culinară Internațională a Serbiei de la Novi Sad din septembrie 2018 Locul 2 : Mircea Neagu – Mușchiuleț de căprioară - selectarea în lotul național seniori de bucătari care va reprezenta România la Cupa Culinară Internațională a Serbiei de la Novi Sad din septembrie 2018 Locul 1 : Alin Barabancea – Balmoș din Mărginime - selectarea în lotul național seniori de bucătari care va reprezenta România la World Heritage Cuisine Summit And Food Festival 2018 India - octombrie 2018

Juriul competiției a fost alcătuit din :

  • Gheorghe Aldea – președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu – președinte al juriului

  • Lady Chef Cornelia Ghișoi– Aro Palace Brașov

  • Chef Ștefan Bercea– președinte ANBCT România.

Următorul eveniment al Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism A.N.B.C.T.- România este Conferința Națională a Bucătarilor din România, în data de 19 septembrie 2018, la Hotel Aro Palace Brașov.



Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos
Se caută videoclip...
Toate categoriile
Toate categoriile
Educatie
Entertainment
Music
NEWS
People & Blogs
Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.
00:00
Redă videoclipul

Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.

Top Hospitality
Curs VIDEO - Primul meu Food Truck
04:39:43
Redă videoclipul

Curs VIDEO - Primul meu Food Truck

Laurențiu Mâță
Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃
15:15
Redă videoclipul

Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃

TRU food
CELLI la Casa Boierului Din Deal
04:57
Redă videoclipul

CELLI la Casa Boierului Din Deal

Top Hospitality
LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021
21:47
Redă videoclipul

LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021

DOTTO TV
Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE
00:00
Redă videoclipul

Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE

Facebook page
Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021
03:26
Redă videoclipul

Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021

Antena 3
MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021
00:00
Redă videoclipul

MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021

RESTO
Top Culinary Trends 2016 - Interviuri
00:00
Redă videoclipul

Top Culinary Trends 2016 - Interviuri

Top Hospitality
Cum a fost la Street Food City, editia 2018
00:00
Redă videoclipul

Cum a fost la Street Food City, editia 2018

Top Hospitality
Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre
00:00
Redă videoclipul

Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre

pe-plus.ro
Despre sushi, cu chef Vova
00:00
Redă videoclipul

Despre sushi, cu chef Vova

pe-plus.ro
Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab
00:00
Redă videoclipul

Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab

pe-plus.ro
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T

Chefs Network - Romania
Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar
00:00
Redă videoclipul

Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar

pe-plus.ro
Motivele care stau in spatele succesului OSHO
00:00
Redă videoclipul

Motivele care stau in spatele succesului OSHO

pe-plus.ro
ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate
02:50
Redă videoclipul

ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate

pe-plus.ro
Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor
00:00
Redă videoclipul

Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor

pe-plus.ro