top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Andra Andriuc va reprezenta Sibiu și România la Young Chef Award

Tânăra Andra Andriuc va reprezenta Regiunea Gastronomică Europeană Sibiu la finala concursului "Young Chef Award", care va avea loc între 25 şi 27 noiembrie, în Irlanda, după ce a câştigat aseară competiţia locală.

Preşedintele juriului de la Sibiu, Cornelia Ghişoi, singura Lady Chef din România si Secretar Genaral al Asociațiatiei Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism A.N.B.C.T.- România, a declarat la finalul competiţiei că ea crede că Andra Andriuc este “viitoarea Lady Chef”. “Te felicit şi pentru povestea din spatele preparatului, pentru că este extrem de importantă. Cred că este viitoarea Lady Chef”, a spus Cornelia Ghişoi.


Andra Andriuc a câştigat finala de la Sibiu cu o saramură de păstrăv. “Modul meu de a mă exprima prin mâncare este profund influenţat de zona din care provin. (…) Preparatul meu are la bază un păstrăv, un peşte alb, cu un gust curat, bine definit, care ne duce cu gândul la apele din zona munţilor din Mărginimea Sibiului, care ne oferă peştele proaspăt. Pe lângă peşte m-am gândit să adaug icrele de păstrăv, parcă puţin uitate în zilele noastre în reţete, pentru culoarea, textura şi gustul său inconfundabil. Am alăturat ardei, roşii, ceapă, majoritatea legumelor ce le găsim în orice gospodărie, ce le avem la îndemână”, a declarat Andriuc.

În vârstă de 21 de ani, Andra Andriuc este studentă la Facultatea de Științe Socio-Umane din Sibiu şi bucătar în restaurantul “Jules” din Sibiu. Ea va fi şi ambasadoarea Sibiului, care va deveni în 2019 Regiune Gastronomică Europeană, o premieră pentru România, potrivit Agerpres.